La societat Colonia Güell SA respon les declaracions d’ANCAU SA

Considera que l’activitat industrial que fa l’empresa “és compatible amb el Pla Especial i amb la urbanització i , per tant, no cal que sigui indemnitzada”.

La societat Colonia Güell SA ens ha fet arribar a la redacció de La Premsa del Baix un comunicat el que mostra el seu punt de vista sobre les declaracions que va realitzar a la nostra publicació l’empresa ANCAU SA en la notícia que es va publicar el passat 17 de desembre de 2013 amb el títol “ANCAU SA presenta una querella criminal contra l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló”.

Un comunicat diu el següent: “En efecto, Colonia Güell, S.A. es una sociedad mercantil de nacionalidad española y capital íntegramente holandés, con el objetivo de promover la transformación urbanística del denominado “Recinto Industrial de la Colonia Güell” sobre cuya propiedad Colonia Güell, S.A. ostenta una participación significativa.
Desde el año 2001, Colonia Güell, SA ha participado activamente, primero en la recalificación de los terrenos y posteriormente, en la ejecución urbanística de un proyecto que está atascado por razones ajenas a nuestra voluntad.
Con ese objeto, Colonia Güell, SA lleva invertida una gran cantidad de dinero y esfuerzo, hasta el punto de tener triplemente hipotecadas muchas de sus propiedades en el Recinto en garantía del cumplimiento de las obligaciones urbanísticas que le corresponden.
Sin embargo, en junio de 2008, el Ayuntamiento de Santa Coloma de Cervelló aprobó inicialmente el cambio de sistema de actuación para la ejecución del Plan Especial del Recinto Industrial de la Colonia Güell a la modalidad de cooperación. Desde ese momento, es la Administración Municipal quien lidera la operación urbanística, y no Colonia Güell, S.A., que entregó al Ayuntamiento toda la documentación legal y contable generada en el marco de la Junta de Compensación que se había constituido.
El cambio de sistema de actuación se aprobó definitivamente mediante el Decreto de la Alcaldía número 347/2008, de 13 de noviembre. Desde ese momento, la gestión de todos los asuntos relacionados con el desarrollo urbanístico del Recinto Industrial pasó directamente a manos de la Administración. Desgraciadamente, desde esa fecha, el desarrollo urbanístico del Recinto Industrial de la Colonia Güell ha sufrido la más absoluta parálisis. No se ha producido ni un solo avance y ello va en detrimento de los intereses de todos los propietarios y especialmente de Colonia Güell, S.A. como mayoritaria.
Por último, con respecto a la indemnización que reclama para si la mercantil ANCAU S.A., siempre hemos defendido que no ha lugar a dicha indemnización en tanto que la actividad industrial que desarrolla esa compañía es compatible con el Plan Especial y con la urbanización, toda vez que la finca aportada donde se encuentra la nave industrial que ocupa dicha actividad coincide con la resultante.
Se trata de una actividad disconforme con el planeamiento vigente en cuanto al uso, lo cual no implica que la misma haya de desaparecer y que, por tanto, deba ser indemnizada. No obstante, sus accionistas, que son además los propietarios de la parcela ocupada por las instalaciones industriales, insisten en resultar indemnizados por un daño que no se ha producido (siguen trabajando como el primer día).”

D’alta banda, La Premsa del Baix Llobregat s’ha posat en contacte amb l’empresa ANCAU SA perquè ens fes arribar la seva visió a través del seu advocat Pablo Feu:

“1. La incompatibilitat de l'activitat amb la nova ordenació no depèn de res més del que diu la Modificació del Pla General Metropolità de 2002 que es la que s'executa.
2. Aquesta Modificació de planejament és la que diu que la mercantil ANCAU té un ús incompatible amb la nova ordenació, com reconeix la mercantil Colònia Güell S.A.
3. El resultat d'això és que necessàriament l'activitat que desenvolupa ANCAU, S.A, s'ha de traslladar forçosament i això no depèn de la voluntat de ningú, ni de la mateixa empresa ni de la propietària majoritària de l'àmbit , ni tant sols de l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. De fet, quatre sentències judicials reconeixen que la mercantil ANCAU, SA s'ha de traslladar.
4. La propietària majoritària de l'àmbit torna a reconèixer que la seva voluntat és la de no indemnitzar el trasllat de la mercantil ANCAU, SA, cosa que és improcedent, com també han declarat el Tribunal en quatre sentències judicials fermes.
5. Aquesta obstinació va forçar que la mercantil ANCAU SA sol·licités el canvi de sistema en l'execució de la transformació urbanística del recinte Industrial de la Colònia Güell, per passar del sistema de compensació (en el que qui impulsa aquesta transformació és la propietària majoritària), al sistema de cooperació (impulsa la transformació és l'Ajuntament directament).
6. Paradoxalment, l'Ajuntament tampoc vol incloure cap indemnització pel trasllat de l'activitat incompatible d'ANCAU, SA i no acata les resolucions judicials que ordenen que se li reconegui aquest dret.
7. L'Ajuntament ha permès a la propietària majoritària obtenir les pluvàlues del planejament que s'executa, malgrat no haver-se realitzat la reparcel·lació del sector, atorgant les llicències d'obra i d'activitat que han permés a la mercantil Colònia Güell, S.A, vendre la major part del seus immobles, cosa que es jurídicament improcedent.
8.Ni la mercantil Colònia Güell ni l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló mai han justificat amb claretat la comptabilitat de la Junta de compensació. No han aclarit el perquè s'han barrejat conceptes urbanístics amb els particulars de l'empresa. Tampoc s'ha aconseguit mai en 10 anys que ni la propietària majoritària ni l'Ajuntament treguessin del Projecte de reparcel·lació partides econòmiques que els Tribunals han declarat improcedents en sentències judials fermes.
9. ANCAU SA continua la seva activitat en el recinte industrial de la Colònia Güell, perquè el Projecte de reparcel·lació no s'ha executat i no es preveu cap indemnització que permeti el trasllat de la seva activitat incompatible.
10. Davant d'aquesta situació d'incertesa, manca d'informació i obstinació estranya a complir el mandat de totes les sentències judicials fermes que obliguen a impulsar el procés, la mercantil ANCAU SA ha iniciat accions per aclarir el perquè i depurar les responsabilitats.”

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Entrevistes

Frederic Aznar, president de la UE Sant Joan Despí

Aznar: “Darrere de tota la polèmica està l’Ajuntament de Sant Joan Despí”

El president de la UE Sant Joan Despí considera que el consistori és el causant de la situació actual de crisi que viu l’entitat esportiva, encara…
1469

Reportatges

La jornada serà el 26 de setembre, a La Vicentina, i s’iniciarà amb la projecció de tres vídeos on els coneguts germans Torres, el pastisser Rafel Tugues i diversos cuiners i cuineres vicentins explicaran receptes de cuina amb els comentaris de Josep Lladonosa

Sant Vicenç dels Horts ho té tot a punt per a la Quinzena Gastronòmica

La II Jornada de Cuina Tradicional Catalana Josep Lladonosa consistirà en un sopar cuinat i comentat per professionals de la restauració local,…
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix