L’AMB aprova el pressupost de més de 600 milions d’euros per aquest any

Imprimeix
El Baix Llobregat serà una de les comarques que rebrà suport econòmic per diferents conceptes.

En el Ple del Consell Metropolità l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va aprovar de forma definitiva el seu pressupost de cara aquest any, que serà de 606.436.514,39 euros. Tots els grups polítics van votar a favor amb l'excepció del Partit Popular, que va votar-hi en contra.

També va sortir a licitació el contracte de manteniment de la Xarxa de Parcs Metropolitans, amb un import de partida de 47,8 milions d'euros. Aquest contracte de manteniment serà vigent entre 2014 i 2020, i implica els 34 parcs de la xarxa, dividits en tres lots. Cal destacar que el Llobregat rebrà un total de 24,5 milions d'euros. Mentre, el Besòs la xifra destinada al Besòs será de 13,5 milions d'euros i als Espais Singulars un total de 11,6 milions d'euros.

De la mateixa manera, han sortit a concurs els contractes de transport fix i esporàdic per a persones amb mobilitat reduïda, amb un import inicial de 20,29 milions d'euros, per als pròxims quatre anys.

Recolzament als ajuntaments baixllobregatins
D'altra banda, l'AMB informa que durant els darrers mesos ja ha iniciat l'execució dels nous programes de suport als municipis metropolitans, vinculats amb el Pla de suport als ajuntaments, d'estímul de l'activitat econòmica i millora de la qualitat de vida que està dotat amb 160 milions d'euros. En concret, la Junta de govern de l'AMB ha aprovat quatre contractes d'adhesió al Programa de suport a les empreses municipals d'habitatge, amb les empreses municipals de Sant Cugat del Vallès, Cornellà de Llobregat, Viladecans i Gavà, per un import conjunt de 9,4 milions d'euros.

Igualment s'ha aprovat la primera sol·licitud d'adhesió al Programa de suport als municipis pel finançament de l'expropiació de les zones verdes i dotacions municipals, presentat per l'ajuntament de Corbera per import de 409.000 euros.

Redacció / Foto: AMB