Els EROs al Baix Llobregat continuen disminuint

Mentre que la sinistralitat laboral segueix augmentant amb un 10% més que el semestre anterior.
L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha publicat l’informe semestral de les relacions laborals i qualitat en el treball on es reflecteix que en el primer semestre de 2013 el nombre persones afectades per expedients de regulació d'ocupació (ERO) torna a disminuir per segon semestre consecutiu. Durant el primer semestre de 2013 s'han realitzat un total de 224 expedients de regulació que van afectar 3.752 persones. El 45,1% dels expedients van ser de suspensió temporal de la relació laboral, el 38,8% de reducció de la jornada i el 16,1% de rescissió del contracte.

Una de les activitats econòmiques més afectades a la comarca, no tant pel nombre d'expedients oberts sinó pel nombre de persones afectades és la de fabricació de vehicles a motor, que ha afectat 557 persones en els 7 expedients de regulació oberts aquest primer semestre de 2013. La resta d'activitats per sobre dels 300 afectats per ERO a la comarca són les activitats de comerç a l'engròs, indústries químiques i les activitats vinculades a la metal·lúrgia.

Pel que fa a les dades de sinistralitat laboral es pot dir que el col·lectiu masculí és el que ha continuat augmentant aquesta estadística amb un 10% de sinistres laborals amb baixa més que el semestre anterior. Pel que fa al conjunt de sinistres laborals a la comarca s'han produït 4.008 accidents durant aquesta primera part de l'any, 4 d'ells accidents mortals (2 més que el semestre anterior).

En la distribució d'accidents per sectors econòmics (indústria, construcció i serveis) i calculat l'índex de sinistralitat, es comprova que durant aquest primer semestre de l'any aquest indicador ha pujat especialment en els sectors de la indústria i dels serveis, i amb menys força en la construcció.

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix