La renda familiar comarcal és inferior a la mitjana catalana i metropolitana

Sant Just Desvern és el municipi amb una renda més alta per habitant, i Sant Vicenç dels Horts la més baixa.


El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha donat a conèixer que la renda disponible de les famílies va disminuir al 2010 al Baix Llobregat i al conjunt de Catalunya. La nostra comarca continua amb una renda familiar inferior a la mitjana catalana i de l’Àmbit metropolità. El fet que la remuneració d’assalariats sigui la principal font de renda a la comarca és una de les possibles causes d’aquesta situació.

15.500 euros de mitjana
La Renda Bruta Familiar Disponible és un indicador macroeconòmic que mesura els ingressos de què disposen les famílies per destinar-los al consum o a l’estalvi. Les darreres dades publicades per l’IDESCAT mostren com la renda bruta familiar va caure de 2009 a 2010 en l’Àmbit Territorial Metropolità i en el conjunt de Catalunya. El Baix Llobregat va seguir la mateixa tendència de disminució. En el cas de la comarca, la renda mitjana per habitant el 2010 va ser de 15.500 €, per sota de la mitjana catalana que es situa en 16.900 € i de la mitjana de l’Àmbit Metropolità (17.000 €).

La remuneració d’assalariats és el principal recurs de les famílies a totes les comarques de Catalunya. Ara bé, el Baix Llobregat és la segona comarca (després del Gironès) que presenta una major proporció de remuneració d’assalariats respecte al total de la seva renda familiar. Un 63% de la renda bruta familiar del Baix Llobregat respon a les remuneracions de treballadors, percentatge que es situa per sobre del 60,4% de l’Àmbit metropolità i del 59,2% de la mitjana de Catalunya. Al mateix temps, el Baix Llobregat és una de les comarques on menys pes té la renda provinent d’excedents d’explotació empresarials o professionals (un 18,9% del total de la renda, per sota del 20,2% de l’Àmbit metropolità i del 21,6% de la mitjana catalana).

En el lloc 39è
El Baix Llobregat se situa en la 39a posició en el rànquing de les comarques catalanes pel que fa a renda familiar disponible, només per sobre de l’Anoia i de la Selva. Tot i això, el seu posicionament respecte a la mitjana catalana va millorar lleugerament el 2010 respecte a 2009.

Només quatre municipis de la comarca tenen una renda per habitant més elevada que la mitjana catalana. Sant Just Desvern continua sent el municipi amb el nivell més alt de renda per habitant, amb 24.200 € de mitjana. A continuació es troba Begues amb 18.400 €, Molins de Rei amb 18.200 €, Esplugues de Llobregat amb 17.500 €, Corbera de Llobregat amb 16.700 € i Sant Joan Despí amb 16.600 €. Sant Vicenç dels Horts és el municipi del Baix Llobregat amb una renda mitjana per habitant més baixa (13.700 €), seguit de Sant Andreu de la Barca (14.000 €), Sant Boi de Llobregat, Esparreguera i Cornellà de Llobregat (amb 14.500 €).

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix