L’Ajuntament de Castelldefels aprova rebaixes fiscals

Imprimeix
Es redueix l'IBI, l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres, i el de vehicles de tracció mecànica. A diferència de molts ajuntaments de la comarca, el consistori castelldefelenc va aprovar en el Ple municipal les ordenances fiscals i preus públics per al 2014 amb importants reduccions. Així doncs, l’Ajuntament ha decidit no augmentar les obligacions impositives dels seus ciutadans de cara al proper any.

El tipus impositiu que marca l'IBI es redueix una mica més, i s'estableix al 0,445% a diferència de l’any passat que va ser del 0,475%. El màxim aplicable era de 1,1%.  També s'augmenta la bonificació per a famílies nombroses, que passa de 50 al 55 %. A més, s'augmenta la bonificació d'un 25 % (abans era d'un 20%) en el cas de béns immobles que tinguin instal·lats sistemes d'aprofitament tèrmic o elèctric d'energia de sol sense estar obligats per normativa, impulsant així l'estalvi energètic.

L'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) baixarà l'any que ve cinc dècimes, del 2,75 % al 2,70%, un percentatge allunyat també del tipus màxim que podria aplicar l'Ajuntament de Castelldefels (4%).

El 2014, descendeix l'impost sobre vehicles de tracció mecànica un 2% en el tram de vehicles de gamma mitjana, el tram que va dels 8 als 11,99 cavalls fiscals, així com el de ciclomotors i motocicletes de menys de 125 centímetres cúbics. Fa dos anys, ja es va rebaixar l'impost de vehicles en el tram menor, fins a 8 cavalls fiscals en un 40%, rebaixa que se segueix mantenint.

Per contra, en compliment dels compromisos adquirits per l'Ajuntament de Castelldefels al Pla d'Ajust 2013-2022, aprovat en Ple en març de 2012, i amb l'objectiu d'ajustar al Reial Decret que determina les obligacions de pagament a proveïdors de les administracions locals, els preus públics i les taxes (serveis municipals voluntaris als quals poden accedir els ciutadans) creixen decara a 2014 en un 5 %.

Redacció / Foto: AC