Sant Boi va acollir el Fòrum Delta de l’Economia Social i Cooperativa

La trobada, organitzada per diferents municipis de la comarca, va aplegar més d’un centenar de professionals. Va tenir lloc a La Gralla de Sant Boi de Llobregat el Fòrum Delta de l’Economia Social i Cooperativa. Aquesta trobada professional, organitzada pels ajuntaments dels cinc municipis del delta del Llobregat (Sant Boi, El Prat, Viladecans, Gavà i Castelldefels), va analitzar el paper de les iniciatives empresarials socials i cooperatives en l’actual context econòmic.

Les persones participants en les ponències i espais de debat de la jornada van coincidir a afirmar que una altra manera de fer economia és possible i han destacat la solidesa del moviment cooperatiu malgrat la davallada econòmica registrada els darrers anys, entre altres factors gràcies a la col·laboració i la capacitat de treballar en xarxa.

També es va parlar del paper de l’economia en la transformació del model econòmic i de la necessitat d’un canvi cultural en les maneres de gestionar les empreses i en les maneres de produir i consumir. Aquest canvi ha de fonamentar-se en la importància dels valors.

L’alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch va obrir la sessió del fòrum, que va comptar amb la presència de més d’un centenar de professionals. L’alcalde va explicar  que “la crisi ens ha mostrat que estem en un canvi d’època on emergeixen noves necessitats socials i que, per tant, hem d’acompanyar les idees i els projectes emergents que representen noves formes de fer economia”. D’altra banda, el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, Perfecto Alonso, va protagonitzar l’acte d’inauguració i la responsable del programa @Emprensocial de la Generalitat de Catalunya, Maravillas Rojo, va fer una ponència sobre “L’economia social i cooperativa en el marc de les estratègies de desenvolupament local”. Representants de la cooperativa Calidoscoop, SCCL i la patronal PIMEC Joves van contraposar punts de vista en una taula rodona sobre el futur de l’economia social.

El tinent d’alcalde de Governança i Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Boi, José Ángel Carcelén, va presentar al públic assistent el Laboratori Cívic d’Emprenedoria Social de Sant Boi (CoBoi), una innovadora experiència impulsada pel govern municipal. Finalment, la cloenda del fòrum va anar a càrrec del director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, Xavier López.

Redacció / Foto: CC
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix