Balsera: “Els pressuposots de l’Estat ofeguen i discriminen”

El president del Consell Comarcal ho ha denunciat en una conferència de premsa acompanyat de quatre vicepresidents.

“Els pressupostos generals que prepara l’Estat per a 2014 són un ofec a les possibilitats del Baix Llobregat per recuperar-se i millorar la seva economia”. Així ha definit avui el president del Consell Comarcal, Joaquim Balsera, la proposta de pressupostos que prepara l’Estat per l’any 2014. “Volem denunciar –ha afirmat Balsera- la discriminació que any rere any l’Estat sotmet a la comarca del Baix Llobregat”. Les declaracions les ha fet el president de la institució comarcal en una conferència de premsa a la seu del Consell, acompanyat de quatre vicepresidents (per part de PSC, IC-V, ERC i CiU) i els diputats al Congrés German Rodríguez (PSC), Lourdes Ciuró (CiU), Joan Coscubiela (IC-V) i la senadora Esther Capella (ERC).

Els pressupostos generals de l’Estat preveuen per a 2014 una notable davallada de les inversions a la comarca, que rebrà 17,7 milions d’euros davant dels 33,4 de l’any passat. La inversió per habitant passa a ser de 21,9 euros quan el 2010 eren 166,21 euros. L’Estat ha ajornat inversions previstes en infraestructures, ja que no es contempla cap assignació per exemple per a l’acabament de la variant de Vallirana, per la línia de rodalies a l’aeroport, cap solució per a la connexió entre la C32 i la B23 Sant Boi -Cornellà, o del túnel de la B40 - Abrera, ni per a la línia de rodalies Castelldefels- Cornellà.

Per a Joaquim Balsera, els pressupostos de l’Estat no tenen en compte les necessitats d’una comarca que és un motor econòmic a Catalunya (representa el 10% del PIB de Catalunya), amb la qual cosa considera que “s’ha arribat a uns límits denunciables perquè les inversions han de servir no només per mantenir l’economia sinó per fer competitiva la comarca”. Balsera ha subratllat la necessitat d’invertir en infraestructures per a la mobilitat de mercaderies i de persones i que els pressupostos deixen sense cobertura les reclamacions de tota la comarca.

El diputat socialista al Congrés German Rodríguez ha manifestat que l’Estat incompleix les inversions previstes a Catalunya i ha afegit que són “antisocials i incoherents”. “No demanem un augment –ha indicat- sinó que es redistribueixi d’acord amb la importància que té Catalunya com a motor”. Una afirmació que ha estat compartida per tots els participants a la conferència de premsa.

Lourdes Ciuró (CiU) ha assenyalat que el govern del PP “no té en compte la realitat de Catalunya, a la que està perjudicant amb una caiguda de les inversions de quasi un 8%, i per tant amb la pèrdua de competitivitat que això suposarà. “Els motors s’han d’engreixar, no gripar com fa el PP”, ha afegit Ciuró. Joan Coscubiela (IC-V) ha titllat els pressupostos com “els de la desigualtat social, ficticis i fills de la resignació política”. Per a Coscubiela, el més greu és el risc de la desigualtat que ocasionaran els pressupostos i la manca d’inversions en accions que fomentin la reactivació econòmica i la formació. La senadora Esther Capella (ERC) ha dit per la seva banda que “amb aquests pressupostos, les inversions en infraestructures entren en situació de fallida tècnica” així com que no es té en compte l’aportació que Catalunya fa a l’economia espanyola”. Per a la senadora, s’abandonen els projectes estratègics, no es dediquen recursos al manteniment de l’activitat econòmica i s’incrementa el greuge ja acumulat amb Catalunya.

Redacció / Foto: CC

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix