El Parc Agrari del Baix Llobregat estarà molt més protegit

Cervelló, Corbera de Llobregat i Molins de Rei patinaran una revisió de les seves tarifes de l’aigua.

Avui s’ha celebrat el ple del Consell Metropolità corresponent al mes d’octubre. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha fet l’aprovació inicial la revisió del Pla Especial de Protecció del Parc Agrari del Baix Llobregat, un document que estableix els usos i normatives que regeixen aquest espai destinat a l’activitat agrària a la comarca del Baix Llobregat. La revisió d’aquest document té tres grans objectius: protecció de l’activitat agrícola al Parc Agrari, protecció dels espais naturals contigus al Parc Agrari i regulació de l’ús social dels espais del Parc Agrari.

Per aconseguir aquests objectius, i després de l’aprovació d’avui, es regularà, per exemple, la construcció i emplaçament de les edificacions vinculades a l’activitat del parc, com ara magatzems agrícoles, hivernacles i granges. També es posarà un especial èmfasi en la protecció de la xarxa de camins i canals de rec, i s’elaborarà una normativa referent als usos complementaris que es dóna a les edificacions i masies existents. Amb posterioritat s’aprovarà un Pla de Gestió i Desenvolupament que fixarà les actuacions de promoció i desenvolupament del Parc Agrari.

Pujades en el rebut de l’aigua

D’altra banda, l’AMB ha acceptat les revisions en la tarifa d’abastiment d’aigua potable que determinades companyies concessionàries han sol·licitat. Els motius són, per una banda, l’increment del preu de l’aigua com a resultat de la venda d’Aigües Ter-Llobregat per part de la Generalitat de Catalunya, i per l’altra l’increment lligat a l’IPC anual.

Aquesta revisió de tarifes és la primera que l’AMB aprova en un Ple del Consell Metropolità durant l’any 2013. Els municipis del Baix Llobregat que veuen alterades les seves tarifes són els següents: Cervelló, Corbera de Llobregat i Molins de Rei. Aquesta revisió de tarifes no afecta els 23 municipis als quals dóna servei la nova Societat Mixta de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix