L’aeroport Barcelona-El Prat, el tercer del món en vols ‘low cost’

Dos de cada tres viatgers que agafen l’avió a l’aeròdrom ho fan a través d’una aerolínia de baix cost.  

Basant-se en dades obtingudes el primer semestre de 2013, la Cambra de Comerç de Barcelona ha publicat la nova edició de l'Observatori de Tràfic Aeri, revelant que l'Aeroport de Barcelona és el tercer aeròdrom en el rànquing mundial respecte a l’oferta de seients low cost. Dos de cada tres viatgers que agafen l'avió en l'aeroport de Barcelona-El Prat ho fan a través d'una aerolínia de baix cost.

Com la capital catalana triomfa com a destinació directa de turistes europeu i rus, les companyies d'aquest perfil, Vueling, Ryanair, Easyjet, etc. aposten per establir el seu hub al Prat en detriment de les menys afavorides per les taxes aeroportuàries, com Madrid Barajas, que cada vegada perd més companyies low cost, al mateix temps que per la crisi nacional el tràfic nacional disminueix.

Estan per davant de Barcelona en aquest rànquing mundial low cost les ciutats asiàtiques de Jakarta (Jakarta), capital d'Indonèsia, i Kuala Lumpur, capital de Malàisia, en primer i segon lloc respectivament. Darrere de Barcelona van Londres, Las Vegas i Chicago.

Desapareix la ruta Barcelona-Pamplona

D’altra banda, la companyia Vueling deixarà d'oferir avui, 30 de setembre, la ruta que uneix les ciutats de Barcelona i Pamplona, deixant a aquesta última Madrid Barajas com la seva única connexió. L'aeroport de Noáin, a Pamplona, no nodreix de suficient tràfic a l'aerolínia com perquè li resulti rendible, la qual cosa no és d'estranyar, doncs que aquest any s'estima que no se superin els 170.000 passatgers, menys de la tercera part de les persones que van usar l'aeroport en 2007.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix