Via lliure per a la construcció del nou accés ferroviari al port de Barcelona

Imprimeix
El president de la Generalitat, Artur Mas, i la ministra de Foment, Ana Pastor, han signat el protocol de coordinació.

El president de la Generalitat, Artur Mas, la ministra de Foment, Ana Pastor, i altres autoritats, entre les quals l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, han assistit a la signatura del protocol per coordinar la construcció del nou accés ferroviari al port de Barcelona i posar-lo en servei (no serà fins d’aquí un parell d’anys, el 2015).

El projecte té un pressupost de 108 milions d'euros i es finançarà conjuntament entre el Ministeri de Foment i l'Autoritat Portuària de Barcelona. Les obres serviran per proporcionar un accés ferroviari independent i amb capacitat suficient per a l'ampliació sud del port, dins el terme municipal del Prat, promovent el trànsit de mercaderies per tren. Les obres milloraran la mobilitat del port tant internament com de cara a les connexions amb l'exterior.

Les connexions ferroviàries són una antiga reivindicació de les administracions catalanes per aconseguir que el port barceloní sigui la porta logística del sud d’Europa. Precisament, el port de Barcelona va registrar un 12% més de trànsit de contenidors en el primer trimestre de l’any.

L’ampliació del Port, l’anomenat Moll Prat, que està al terme municipal del Prat de Llobregat, va entrar en funcionament a finals de l’any passat.

Redacció / Foto: Port