Creats més de 120 nous llocs de feina al Prat de Llobregat

Imprimeix

Més de 50 empreses, comerços i restaurants acolliran en estades de pràctiques els 100 alumnes que han estat seguint els diferents cursos de formació professional per a l'ocupació.

Així ho han informat des del Consistori pratenc, que han recordat que la prioritat és minimitzar l’impacte de la crisi sobre la població, en especial amb la dramàtica problemàtica de la desocupació que afecta als joves i aquells veïns que superen els 45 anys.

La Comissió de seguiment del Pacte Local per a l'ocupació i l'activitat econòmica del Prat de Llobregat s'ha reunit en sessió de treball “per a fer el seguiment del Pla de mesures extraordinàries per a l'ocupació i la reactivació econòmica i d'altres polítiques actives que ha posat en marxa l'Ajuntament del Prat per a l'any 2013”, han informat les citades fonts, que han afegit que la Comissió de seguiment del Pacte Local ha pogut constatar “l'important ressò que aquest conjunt de mesures ha tingut entre el teixit empresarial i comercial de la ciutat, així com entre els nous emprenedors i emprenedores i les persones en situació d'atur”.

Autònoms

Les persones emprenedores que volen posar en marxa el seu projecte reben el suport del Servei de Creació d'Empreses del Centre de Promoció Econòmica de l'Ajuntament del Prat. Durant aquest període s'han posat en marxa 28 projectes, els quals s'acolliran a l'ajut a autònoms.

El desplegament del Pla extraordinari i la resta de polítiques actives municipals per a l'ocupació i la reactivació econòmica estan incidint de manera molt positiva en el mercat de treball local, millorant la qualificació dels treballadors i treballadores i les seves oportunitats laborals.

A més, des de l’Ajuntament han subratllat que “està significant un alleujament dels costos empresarials pels autònoms i la micro, petita i mitjana empresa, en uns moments de dificultats i reptes per millorar la seva productivitat”.

Objectius

El citat pla municipal de mesures extraordinàries, iniciat a principis d'aquest any, i el programa de polítiques actives tenen com a objectius el foment de l'ocupació dels treballadors aturats; la millora de la seva qualificació professional; afavorir que les empreses locals contractin treballadors i treballadores del Prat en situació d'atur; facilitar la ubicació d'activitat econòmica al nucli urbà mitjançant exempcions fiscals; i donar suport als treballadors i treballadores autònoms i als emprenedors i emprenedores en l'inici de la seva activitat.

Per a assolir aquest objectius, Tejedor i el seu equip han posat en marxa les següents mesures: ajuts econòmics per a les empreses locals que contractin aturats i aturades del Prat de Llobregat; plans d'ocupació per a la contractació de persones aturades de llarga durada i amb especials dificultats; plans d'ocupació adreçats a entitats sense ànim de lucre per al desenvolupament de projectes d'inserció laboral i social; ajuts econòmics directes a autònoms i autònomes per a la posada en marxa de la seva activitat;

Redacció | Foto: Arxiu