El sindicat CCOO s'alinea a favor del megaoutlet de Viladecans

L’organització sindical ha manifestat que la posada en marxa de l'outlet que promou l'empresa Neinver és “positiva”, però ha demanat que les condicions laborals dels futurs treballadors s'ajustin a la llei i que la comarca continuï apostant per la indústria.

Fonts de CCOO asseguren que "no entendríem que hi hagués dinàmiques d'horaris no relacionades amb la legislació catalana".

A més, reitera la necessitat que a la comarca hi hagi activitat econòmica que no danyi el territori.

Impacte

"Entenem que l'aposta per la indústria a la comarca i per un model productiu que tingui com a eixos l'ocupació de qualitat i el respecte pel medi, continua sent una referència", assegura el sindicat en un comunicat.

L'organització ha expressat la seva “prevenció davant l'impacte que pot significar per al comerç de la zona, i creiem que s'han de realitzar les accions dinamitzadores oportunes per aprofitar la possible acollida de turisme extraordinari per al Baix Llobregat”.

Sant Boi, en contra

La instal·lació d’un megaoutlet de l’empresa Neinver a uns terrenys de Viladecans, un desig de l’Ajuntament i de la Generalitat, està generant controvèrsia social i ara també política.

L’alcalde de Sant Boi, el socialista Jaume Bosch, s’ha posicionat amb certa rotunditat contra la construcció del macrocomerç. Una moció aprovada al ple municipal provoca de Sant Boi provoca, d’aquesta manera, certa tensió amb l’Ajuntament de la ciutat veïna, també governada per PSC i amb Carlos Ruiz al capdavant.

Els grups municipals del PSC i d’ICV-EUiA de Sant Boi, integrants de l’equip de govern al Consistori, demanen a la Generalitat que “reconsideri” l’impacte que tindrà la gran superfície, ja que entenen que pot destruïr centenars de llocs de treball al petit comerç urbà de la localitat.

La moció reclama al Govern que “vetlli per reservar els espais per al desenvolupament productiu i industrial, que genera riquesa i llocs de treball al territori”.

Centres comercials

A més, el document exigeix que el sòl industrial de l’entorn no es destini a grans superfícies comercials en una zona que és la de més densitat de centres comercials de tot Catalunya: Eroski, Ànec Blau, Splau, BarnaSud, Corte Inglés, etc.

PSC i ICV-EUiA recorden que Sant Boi compta, només al casc urbà, amb més de 1.500 establiments comercials que donen feina a 6.200 persones.

A més, subratllen el paper del comerç de proximitat com a cohesionador del municipio, tal com ha publicitat l’Ajuntament en alguna de les últimes campanyes de marketing municipal.

Crítiques de Bosch

La moció arriba 10 dies després que l’alcalde de Sant Boi mostrés les seves reticències cap a l’outlet.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
135

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix