Sant Vicenç dels Horts aposta clarament per l’agricultura

Imprimeix
El cas vicentí és tot un referent per d’altres municipis de Catalunya en la recuperació del terreny agrícola.

La Unió de Pagesos i diversos mitjans de comunicació destaquen el municipi del Baix Llobregat com un exemple de recuperació del terreny agrícola. La revista especialitzada Terra i la TV3 han dedicat recentment dos reportatges a aquesta temàtica. A més, l’Ajuntament participat en unes jornades d’experts organitzades a La Granada (Alt Penedès), on es va destacar el cas de Sant Vicenç dels Horts com a referent per a molts municipis.

El regidor d’Agricultura, Jaume Casanovas, va ser convidat a aquestes jornades on va posar de relleu el treball conjunt d’Ajuntament, veïns i propietaris d’horts, per fer front comú contra el projecte de l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) La Façana, que preveia construir 2.700 vivendes, eminentment sobre terrenys agraris.

Al 2011, el nou Govern Municipal, encapçalat per l’alcalde Oriol Junqueras, va decidir aturar el projecte i, des de llavors, s’ha treballat per potenciar la zona agrícola. En aquest sentit, per exemple, el consistori està garantint usos socials dels horts, com en el cas de TRACE, una associació d’afectats amb danys cerebrals que conreen un petit espai a la banda del riu. També s’han donat casos de joves que decideixen capitalitzar l’atur per aixecar un negoci de productes agrícoles.

Redacció / Foto: ASVH