Terrenys agrícoles en desús busquen futurs pagesos

La campanya consisteix en la recollida de les sol·licituds de terra dels futurs i entregar-les col·lectivament al consorci del Parc Agrari el 17 d’abril, Dia de la Lluita Camperola, han explicat des de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Segons Delta Viu, moltes terres del delta del Llobregat no s'estan treballant i el seu conreu podria donar feina a moltes persones.

De fet, la recuperació de terrenys agrícoles en desús és un dels objectius del Parc Agrari del Baix Llobregat, tal com va exposar el president del consorci, Joaquim Balsera, a finals de l'any passat.

Estimular els propietaris

Entre les mesures que es volen posar en marxa per l’any que ve hi ha la d’estimular els propietaris de terres que no es treballen i als agricultors professionals perquè aquestes terres tornin a la producció agrícola.

També es proposa estimular la incorporació de nous professionals al sector agrari.

D’altra banda, pròximament s’iniciarà la revisió del Pla Especial del Parc amb la intenció no només de potenciar l’ús agrícola sinó també d’aconseguir que el Parc gaudeixi de la protecció urbanística necessària.

En aquest sentit, Balsera reivindica el reconeixement d’aquesta zona d’agricultura periurbana pel valor que aquesta té per una àrea metropolitana com la de Barcelona.

Des del Consorci es destinaran ajudes per als pagesos que vulguin recuperar terrenys o encetar noves iniciatives agrícoles.

En aquest cas, Parc i agricultor consensuen quines són les actuacions necessàries, i des del Consorci s’ajuda al pagès en aspectes com l’arranjament de camins o la recuperació d’infraestructures i condicionament dels terrenys.

Una de les primeres actuacions ja s’ha iniciat i ha permès conrear de nou unes vuitanta hectàrees de terreny al terme municipal de Sant Boi de Llobregat.

A més de prioritzar l’ús i la producció agrícola amb la recuperació de terres, el foment de noves empreses i l’elaboració de programes de formació, també es vol promoure el Parc i els seus productes i millorar-ne els seus serveis i infraestructures.

Redacció | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix