Més de la meitat dels aturats del Baix Llobregat són dones

De les 71.396 persones aturades a la comarca, el 51% són dones. La situació ha canviat molt en els cinc anys que dura la crisi.

L’any 2008, els homes eren els més afectats, ja que la construcció i la indústria de l'automòbil, sectors fortament masculinitzats, van ser els primers que van patir la destrucció de llocs de treball.

Una de cada cinc dones

En l’actualitat, els durs efectes de la crisi s’han estès per tots els sector productius i de serveis, afectant més el gènere femení. I és que, actualment, una de cada cinc dones que vol treballar està a l'atur al Baix Llobregat.

El creixement de les persones inscrites a les oficines de treball ha augmentat, especialment en el gènere femení.

Mentre que en els homes ha crescut en 11.951 persones (15,5%), en les dones aquesta xifra és de 13.404 (amb una taxa del 18,20%), és a dir: de cada cinc dones que volen accedir al mercat laboral, només una té aquesta oportunitat.

Durant l'any 2008, el 82% dels nous contractes registrats tant pels homes com per les dones eren temporals. En el 2012 aquesta taxa encara és més alta: s'enfila fins al 88% en els homes i en les dones es queda en tres punts per sota: el 85%.

A més, segons l’informe, les discriminacions laborals per raó de gènere no s'han eradicat.

Redacció | Foto: Ajuntament de Sant Boi (arxiu)
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix