Wanhua inaugura el seu nou centre d’innovació a Cornellà

La multinacional xinesa del sector químic ha realitzat la primera inversió al sud d’Europa d’aquesta companyia, un projecte que ha comptat amb el suport del Govern de la Generalitat

Wanhua, multinacional xinesa del sector químic, va inaugurar ahir dimecres el seu nou centre d’innovació a Catalunya, establert a Cornellà de Llobregat, on crearà trenta nous llocs de treball. L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, així com la del director general d’Indústria, Oriol Alcoba. Wanhua és una de les empreses més grans del món de la indústria química, amb més de 29.000 treballadors arreu del món, que a Europa fins ara només tenia presència a Hongria i la República Txeca.

GL89hGQbUAAX OZ

El projecte d’inversió de Wanhua a Catalunya ha comptat amb el suport del Govern per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. De fet, l’anunci del projecte el va realitzar el mateix conseller Torrent durant una visita institucional a la Xina el passat mes d’octubre.

GL89hGRbMAUoxKZ

Segons el titular d’Empresa i Treball, “l’aposta de Wanhua és una nova demostració del potencial de Catalunya en el sector químic, que liderem al sud d’Europa”. Per Torrent, l’arribada de Wanhua a Catalunya “consolida aquesta posició i alhora ens permetrà sumar un nou actor influent a un ecosistema industrial que avança amb pas ferm cap a models més sostenibles”. Per la seva banda, l’Executive Vice President de Wanhua, el Dr Weiqi Hua, ha explicat que “l’establiment a Barcelona del nostre centre d’innovació representa una inversió significativa en el futur de Wanhua”. Una operació sobre la qual “estem convençuts que servirà com un far d’innovació, col·laboració i excel·lència, impulsant el nostre èxit i donant forma al futur de Wanhua ”, ha afegit.

GL89hGSaYAEQQxe

Aquest centre disposa d’un laboratori i un espai d’oficines amb l’objectiu de desenvolupar noves solucions tècniques específiques per al mercat europeu i nord-africà, així com per actuar com una plataforma d’innovació per generar noves idees i tecnologies. Amb la seva presència a Catalunya, l’empresa pretén estrènyer els vincles amb l’ecosistema de recerca català, especialment en les àrees relacionades amb la sostenibilitat. A més, també representa per a l’empresa un nou pol d’atracció de talent i un espai de referència per proporcionar servei tècnic puntual als clients europeus.

Amb més de 6.200 patents registrades, Wanhua es dedica a la fabricació de productes químics com els poliuretans, els productes químics de rendiment i els materials emergents per a sectors com l’automoció, l’energia verda, la construcció o l’electrònica. L’empresa compta amb 10 centres de producció a Yantai, Ningbo, Sichuan, Fujian i Zhuhai i filials als Estats Units, Japó i Brasil, entre d’altres.

Redacció / Fotos: Empresa i Treball

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix