Revalidació del lideratge sindical de CCOO al Baix Llobregat

Imprimeix

Ha obtingut 3.166 delegades i delegats, un 44,25% de representació, 555 més que el segon sindicat (UGT, amb un 36,48%), i molt lluny queden altres opcions minoritàries com la USOC (4,43%), CGT (3,45%) o CSC (0,65%)

Al Baix Llobregat, qui mana és CCOO. El sindicat ha revalidat, un any més, la seva condició de primera força a la comarca, una vegada tancats els processos electorals de 2023, any de finalització del període de concentració dels darrers quatre anys. Superats més de quaranta-cinc anys d’eleccions sindicals democràtiques, CCOO continua revalidant la seva condició de capdavanter, fins i tot ampliant la diferència amb altres opcions. Respecte dels últims quatre anys suma 330 delegats i delegades més.

eleccions sindicals vl

EESS 24 Baix

Així, CCOO ha obtingut 3.166 delegades i delegats, un 44,25% de representació, 555 més que el segon sindicat (UGT, amb un 36,48%). Molt lluny queden altres opcions minoritàries com la USOC (4,43%), CGT (3,45%) o CSC (0,65%). El sindicalisme corporatiu, format per diferents sindicats que tan sols atenen els interessos de certes agrupacions de persones treballadores, resta conjuntament amb un 10,13%.

Segons Avelino Romero, responsable d’Organització i Eleccions Sindicals de CCOO del Baix Llobregat, “el sindicat està aconseguint penetrar en sectors molt feminitzats i majoritàriament ocupats per treballadores i treballadores joves i això ens ajuda a fer una constant regeneració de CCOO”.

1intergea 768x432

CCOO al Baix Llobregat confirma la seva condició de primer sindicat a la majoria dels sectors productius a la comarca: automoció, metal·lúrgia, química, laboratoris farmacèutics, neteja i sanejament urbà, restauració, comerç del tèxtil, educació privada, lleure educatiu, mercaderies, línies aèries, instal·lacions esportives i sanitat privada. A més, és el sindicat majoritari a empreses tan importants i reconegudes del territori com Euroservices Bayer, Emte Service, Synthon Hispania, Asistentes Escolares, Limpiezas Initial, Ajuntament de Viladecans, Dronas 2022, Coressa, Lleure Solidari, Frigicoll, Penguin Random o Centro Médico Molins.

Durant el 2023 es constata la bona salut del sindicalisme de classe, que lluita per l’avenç de la societat en un sentit sociopolític ampli. CCOO i UGT representen el 80,73% dels treballadors i de les treballadores del territori.

També es consolida la tendència a la feminització del sindicat, amb un important increment de les dones delegades arribant al 41,7% del total de la representació sindical, un punt més que l’any 2022. 

Una altra dada rellevant és la implantació del sindicat a empreses on abans no hi havia representació. En les empreses on s’han convocat eleccions per primera vegada, CCOO ha crescut en 207 delegades i delegats.

Redacció / Fotos: Arxiu