Traspàs d’empreses: un mecanisme per frenar l'atur

Segons dades aportades aquest divendres pel Consistori, la mesura permetria mantenir "un 45% de les companyies i dels llocs de treball", evitant així la “pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat”.

La iniciativa supramunicipal, denominada Projecte Reempresa, és en síntesi una nova via de negoci adreçada als emprenedors amb la voluntat de promoure la compravenda d'empreses en procés de transmissió.

Un relleu

La mesura té com objectiu frenar el tancament de negocis que poden ser econòmicament viables i posar-los a l'abast de persones emprenedores que vulguin fer-se'n càrrec per evitar la seva desaparició i la destrucció d'ocupació.

L'alcalde de la ciutat, el socialista Carlos Ruiz, explica que "el relleu d’una empresa, a vegades, és un factor difícil, ja que l’empresari que s'ha de jubilar, o que veu que ha d’innovar i no es veu amb ganes o amb cor, no ho té fàcil per trobar-lo”.

Ruiz ha afegit que el projecte pot possibilitar que “una altra persona es pugui fer càrrec del negoci i tirar-lo cap endavant”.

“Crec que és una molt bona iniciativa, i nosaltres hem posat tot l’esforç perquè aquest projecte també es pugui fer aquí, a Viladecans”, ha indicat amb satisfacció l’alcalde.

Diputació i Cecot

El passat mes de setembre, la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre la Reempresa per aconseguir crear a Catalunya un mercat únic per a la compravenda d'empreses, han explicat les citades fonts.

La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els ajuntaments. La incorporació de l'Ajuntament de Viladecans al Centre de Reempresa de Catalunya s'emmarca “en l'eix de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat”.

Treballadors municipals de Can Calderon atendran els empresaris que volen cedir un negoci econòmicament viable i als emprenedors disposats a donar-los-hi continuïtat (reemprenedors).

Oferiran a tots dos col·lectius assessorament i formació per sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de transmissió, han indicat fonts municipals.

H. M. | Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix