Seat Martorell: 20 anys de la fàbrica que va agitar el Baix Llobregat

L'activitat de la companyia s'havia concentrat, fins llavors, en les seves instal·lacions a la Zona Franca de Barcelona, on va néixer el 1950 i va fabricar el seu primer vehicle, el model 1400, l’any 1953.

El 22 de febrer de 1993, el rei Joan Carles I descobria la placa commemorativa de la inauguració, en presència del llavors nou president del Grup Volkswagen, Dr Ferdinand Piëch, avui president del Consell de Supervisió.

Martorell es va convertir en una de les plantes de fabricació d'automòbils més modernes d'Europa.

La segona generació de l'Ibiza i el Còrdova van ser els primers models en sortir de la línia de producció, a un ritme de 1.500 unitats diàries al mes de desembre d'aquest mateix any, que va acabar amb una producció de 140.275 vehicles, segons dades aportades aquest dijous per Seat.

En aquests 20 anys, a les instal·lacions de Martorell s'han produït gairebé 8 milions d'automòbils d'una gamma de 32 models.

Des de la primera generació del Toledo fins el flamant nou León, passant per la furgoneta Inca, el Arosa, l'Altea o l'Exeo.

En l'actualitat, Seat fabrica a Martorell les tres versions de l'Ibiza, el nou León, la família completa de l'Altea, l'Exeo i Exeo ST i l'Audi Q3.

A la Zona Franca de Barcelona, la companyia manté una part de les instal·lacions per a la fabricació de peces estampades de carrosseria.

“En els seus 20 anys d'existència, Martorell sempre ha anat a més. Gràcies a les contínues inversions en tecnologia i un personal molt preparat, hem millorat en qualitat i perfecció, tant en els nostres productes com en els processos”, destaca el vicepresident de Producció de Seat, Dr Andreas Tostmann.

Martorell produeix per Seat i també per altres marques del Grup Volkswagen. En el període 1995-2003 va fabricar quatre models de la gamma VW Polo i Caddy i, el 2011, va iniciar la producció de l'Audi Q3, el primer cochepremium fabricat a Espanya.

Redacció | Foto: Seat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix