Continua la contracció al mercat immobiliari al Baix Llobregat

Imprimeix

En el tercer trimestre de 2023 es van formalitzar 2.481 compravendes immobiliàries, la qual cosa implica una disminució respecte al trimestre anterior del 13,6%

Segons l’Informe sobre Conjuntura Econòmica de l’Hospitalet i el Baix Llobregat  publicat pel Fòrum Empresarial del Llobregat en el tercer trimestre de 2023 es van formalitzar 2.481 compravendes immobiliàries, la qual cosa implica una disminució de 393 operacions respecte al trimestre anterior (o una caiguda de 13,6%). Si es fa la comparativa dels últims quatre trimestres respecte dels quatre anteriors, la retallada és del 17,6% al passar de 13.823 operacions a 11.387. Amb aquestes dades ja són tres trimestres consecutius amb variacions negatives.

carteles

El mercat immobiliari és un mercat molt depenen de les expectatives d’estabilitat laboral (i política) i del finançament bancari, segons afirma el Fòrum Empresarial del Llobregat. Amb la sensació general que no hauran més augments dels tipus d’interès per part del Banc Central Europeu, potser s’estabilitzarà una de les variables de la demanda d’habitatges. També depèn molt de l’agilitat administrativa per a construir nous habitatges.

house keys

Per volum absolut d’operacions, destaquen les compravendes realitzades a L’Hospitalet de Llobregat (601), Sant Boi (185), Cornellà (172), Martorell (167), Viladecans (157), El Prat (157) i Castelldefels (151). En aquesta ocasió, entre les grans poblacions, només Martorell ha vist augmentar el seu volum d’operacions respecte l’any anterior (187,9% i +109 operacions). Collbató, Olesa de Montserrat, La Palma de Cervelló, El Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Vallirana i Viladecans van aconseguir mantenir amb positiu el seu volum de compravendes. Tota la resta han vist disminuir les seves dades respecte al tercer trimestre de 2022.

Redacció / Fotos: Arxiu