Calma a El Prat tot i els 150 vols cancel·lats per la vaga d'Iberia

Imprimeix

La d'aquest dilluns és la primera de les 15 jornades de vaga convocades per la plantilla Iberia en rebuig a la voluntat de l'aerolínia espanyola de deixar al carrer a 3.800 treballadors i reduir el sou a la resta.

La tranquil·litat predomina a la terminal T1 de l'aeroport del Prat en una jornada marcada per la vaga dels treballadors d'Iberia. Alguns d'ells, al voltant d'uns 350, s'han manifestat aquest matí davant dels taulells de facturació de la companyia aèria i han repartit informació laboral a empleats del recinte aeroportuari.

En aquesta zona de sortides, entre les cues de passatgers, no massa voluminoses, s'ha viscut certa inquietud mentre intentaven esbrinar quina era la forma més ràpida de recuperar els diners invertits i comprar un bitllet per volar amb una altra aerolínia.

Cues i retards

La supressió de vols s'ha fet visible en les cues que desenes de viatgers han format a la T1, fonamentalment davant els taulells de Vueling, l'aerolínia líder a Barcelona (amb un 30% de quota de mercat) i la que més connexions s'ha vist obligada a suprimir aquest dilluns, un total de 72 entre enlairaments i aterratges.

Alguns usuaris han arribat a les instal·lacions amb la falsa creença que el seu vol no estava cancel·lat, un extrem que els ha sumit en el desconcert i en una indignació moderada.

Els serveis mínims decretats, del 50 per cent, "s'estan complint", han destacat des d'Aena, que tenia previst un total de 594 aterratges i enlairaments en les dues terminals aquest dilluns.

Negociació 

El portaveu de la UGT d'Iberia a Catalunya, José Ramírez, ha manifestat als periodistes que "el seguiment massiu de la vaga ens dóna força per continuar lluitant".

Per al delegat sindical d'UGT a Iberia, Omar Minguillón, la vaga ha de servir "per a fer recapacitar tant al govern espanyol, que forma part de la solució d'aquest problema, com a la pròpia direcció d'una empresa amb la qual ens toca tornar a seure a negociar".

Les jornades de vaga s'han convocat entre el 18 i el 22 de febrer, del 4 al 8 de març i del 18 al 22 de març.

H. Marín | Foto: H. Marín (arxiu)