Es garantirà oficines bancàries a tots els municipis del Baix Llobregat

Imprimeix

Diverses localitats de la nostra comarca es veuran beneficiades per aquest projecte de la Generalitat i podran operar dues vegades al mes evitant-se el desplaçament

El Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya ha donat el tret de sortida al projecte per dotar d’oficines mòbils els 503 municipis, entre els quals hi ha al Baix Llobregat, que actualment no tenen sucursal bancària. Avui s’ha publicat a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública la licitació d’aquest servei innovador. El concurs s’inicia després que la Generalitat hagi realitzat una consulta prèvia al mercat per conèixer els punts de vista de les entitats de crèdit i avaluar la capacitat d’aquestes empreses per oferir les prestacions que requereix el contracte.

238aad4e 72e7 4d36 89ef 3d52d20519bf

Per tal de guanyar eficàcia, poder optimitzar el temps i que el servei sigui ambientalment sostenible, evitant desplaçaments de llarg recorregut entre els municipis inclosos en el servei, la licitació s’ha dividit en els cinc lots següents:

1. El Baix Ebre, les Garrigues, el Montsià, el Pla d'Urgell, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Segarra, el Segrià, la Terra Alta i l’Urgell.

2. L’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Garraf i el Tarragonès.

3. L’Alt Urgell, l’Aran, la Cerdanya, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Solsonès.

4. L’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva.

5. El Bages, el Baix Llobregat, el Berguedà, el Lluçanès, el Maresme, el Moianès, Osona, el Ripollès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Les oficines bancàries mòbils oferiran una atenció personalitzada per retirar i ingressar diners en efectiu; domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldos; i obtenir extractes de comptes bancaris, entre altres. A més, també prestaran un servei d’assessorament financer en la gestió tant dels comptes com d’altres productes bancaris i financers d’actiu, passiu i d’intermediació. L’objectiu és que els municipis disposin d’una oficina bancària mòbil dues vegades al mes.

Redacció / Fotos: Arxiu