Cinc milions d'euros en ajuts per a noves inversions industrials al Baix

Imprimeix

És la tercera comarca amb més empreses beneficiàries, amb un total de dinou que creen i consoliden 3.192 llocs de treball

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Treball, ha destinat un total de cinc milions d’euros en ajuts per a projectes d’inversions productives que millorin la competitivitat, l’impacte en el grau de sostenibilitat ambiental i la digitalització a empreses industrials al Baix Llobregat. Aquests ajuts permetran mobilitzar una inversió de 27,6 milions d’euros a la comarca. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, després de mantenir una reunió de treball amb cinc empreses beneficiàries d’aquests ajuts: Gràfiques Salaet, Francisco Pagès Valenti SA, Bluesun Consumer Brands SLU, Industrias Preciber i Copiral.

20231113 HC roda de premsa Miniatura tVzvCY7 preview

Durant la seva intervenció el conseller Torrent ha destacat “l’esforç pressupostari i el del personal de la Direcció General d’Indústria per aconseguir que aquesta sigui la major convocatòria d’ajuts que ha fet mai el Govern en tota la seva història”. En aquest sentit, ha recordat que l’objectiu és “actualitzar els processos productius industrials cap a un model més sostenible i digitalitzat”. El titular d’Empresa i Treball ha explicat que “gràcies a aquestes inversions, les empreses industrials guanyaran múscul, reforçant el teixit industrial català, capacitant-lo per aprofitar noves oportunitats de negoci”. Torrent també ha posat en valor els beneficis d’aquests projectes que són “un guany pel conjunt del país, ja que contribueixen a crear treball de qualitat, a enfortir el teixit productiu, a la transició verda i a l’equilibri territorial.

Captura de pantalla 2023 11 14 a las 18.54.37

Aquesta convocatòria té una dotació al conjunt de Catalunya de 45,7 milions d’euros, fet que la converteix en la major línia d’ajuts industrials de la història de la Generalitat, que permetrà mobilitzar una inversió total de 248,7 milions d’euros. Inicialment, tenia una dotació de 10 milions d’euros, però a causa de l’alta demanda de les empreses, el Departament d’Empresa i Treball l’ha ampliat fins als 45,7 milions d’euros finals.

Grans beneficiats

En total s’han beneficiat dinou empreses de la comarca, majoritàriament petites i mitjanes, que consolidaran 3.037 llocs de treball i en crearan 155 de nous. Al conjunt del país, les empreses beneficiàries han estat 205, que consolidaran 19.295 llocs de treball i en crearan 1.424 de nous.

FG005145

A nivell nacional, els sectors que han rebut més ajudes han estat la indústria de productes alimentaris, la fabricació de productes metàl·lics i la indústria química. Per comarques, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Vallès Oriental, el Barcelonès, Osona i el Bages són les que han concentrat més volum d’ajudes.

Redacció / Fotos: Empresa i Treball-Arxiu