La xinesa Wanhua obrirà un centre d’innovació a Cornellà

Imprimeix

Ho ha anunciat des de la Xina el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, després de reunir-se amb directius de l’empresa

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest dimecres des de Yantai (Xina) que la multinacional xinesa Wanhua obrirà un centre d’innovació a Catalunya, concretament a Cornellà de Llobregat. Es tracta d’una de les empreses més grans del món de la indústria química, amb més de 27.000 treballadors arreu del món, que a Europa fins ara només tenia presència a Hongria i la República Txeca. Aquest projecte d’inversió de Wanhua a Catalunya compta amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-.

FqiyZSVXgAAU Aa

Ho han anunciat des de la seu central de la companyia xinesa el conseller Torrent després de mantenir una reunió de treball en el marc de la missió institucional que encapçala el conseller a la Xina. El titular d’Empresa i Treball s’ha mostrat “molt orgullós i satisfet amb aquest anunci” i ha destacat que aquesta és la primera inversió de l’empresa al sud d’Europa i ha triat Catalunya per desenvolupar la seva activitat”. El conseller ha afegit que aquesta nova inversió “parla molt bé de l’ecosistema de la indústria química al nostre país” i ha assegurat que “som el hub de la indústria química al Sud d’Europa”. Durant la seva intervenció, el conseller ha explicat que l’objectiu del viatge és precisament “trobar-nos amb empreses que puguin invertir a Catalunya ara o en un futur, enfortir les relacions i buscar oportunitats conjuntes.”

En concret, la multinacional xinesa preveu establir un nou centre tècnic i empresarial a Cornellà a finals de 2023 per donar suport al seu desenvolupament empresarial a Europa. Disposarà d’un laboratori i un espai d’oficines amb l’objectiu de desenvolupar noves solucions tècniques específiques per al mercat europeu que actuarà com una plataforma d’innovació per generar noves idees i tecnologies. A més, actuarà com un pol d’atracció de talent per a la companyia i proporcionarà servei tècnic puntual als clients europeus.

Captura de pantalla 2023 10 18 a las 18.38.44

Amb més de 5.000 patents registrades, Wanhua es dedica a la fabricació de productes químics com els poliuretans, els productes químics de rendiment i els materials emergents per a sectors com l’automoció, l’energia verda, la construcció o l’electrònica. Compta amb 10 centres de producció a Yantai, Ningbo, Sichuan, Fujian i Zhuhai i filials als Estats Units, Japó i Brasil, entre d’altres.

De fet, en els darrers cinc anys, la inversió estrangera procedent de la Xina a Catalunya ha assolit els 1.164 milions d’euros, una inversió que ha suposat la creació de 2.100 nous llocs de treball, segons dades d’ACCIÓ a partir de l’fDi Markets del Financial Times. Actualment hi ha 114 filials d’empreses xineses establertes a Catalunya.

Redacció / Fotos: Dep. Empresa i Treball-Arxiu