Citimob converteix Sant Boi en referent de la mobilitat sostenible

Imprimeix

Els concessionaris del municipi han presentat la nova marca al circuit de Barcelona-Catalunya 

La nova marca 'Citimob, Sant Boi Motor de la Mobilitat Sostenible' s'ha donat a conèixer aquest dissabte, 7 d'octubre, al circuit de Barcelona-Catalunya. Un total de vint-i-dos cotxes elèctrics dels concessionaris de Sant Boi han format a la graella de sortida de Montmeló durant la celebració de la fira e-Mobility Experience 2023. Citimob es presentava així en societat per prendre el relleu de Sant Boi Ciutat del Motor com a marca identificativa dels concessionaris de la ciutat, que apleguen a l'eix de la carretera C-245 la més gran concentració de marques de Catalunya i Espanya (gairebé la totalitat de les que es comercialitzen al conjunt de l'Estat). 

Citimob Circuit de Catalunya

Davant la situació d'emergència climàtica i del nou marc legal europeu derivat d'aquesta situació, el sector de l'automòbil viu un moment de profunda transformació, que implica avançar cap a un nou model de negoci centrat en una mobilitat més neta mitjançant la transició cap al vehicle elèctric i altres fórmules sostenibles i innovadores. 

 DSC1333

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha estat present en la presentació de Citimob i en l'acte d'inauguració de la fira e-Mobility Experience, presidit pels consellers d'Empresa i Treball, Roger Torrent, i d'Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural, David Mascort. Moret ha valorat molt positivament aquesta iniciativa com un "fruit de la col·laboració públicoprivada", que "és capaç d'accelerar la innovació i la transformació de la mobilitat des del punt de vista de la sostenibilitat i de la viabilitat econòmica".  L'alcaldessa ha afegit que "aquesta transformació, tan necessària com inevitable, s'ha de fer d'una manera justa" i, en aquest sentit, ha dit que és important que les administracions hi ajudin "mirant al futur de la mobilitat sostenible amb solucions realistes i sense deixar ningú enrere."

Aliança estratègica

El llançament de 'Citimob. Sant Boi Motor de la Mobilitat Sostenible' és una nova mostra de l'ecosistema d'aliances que s'ha anat configurant a Sant Boi durant els darrers anys. L'origen de la iniciativa se situa en el Pacte de ciutat, l'acord de totes les forces polítiques i els agents socials i econòmics de Sant Boi que es va consensuar en plena pandèmia per donar un nou impuls econòmic i social al municipi. Des d'aleshores, l'Ajuntament i el sector de l'automoció treballen conjuntament per fer de Sant Boi un territori de referència de la mobilitat sostenible i el vehicle elèctric. 

 DSC1398

Per a l'Ajuntament, posicionar Sant Boi com a municipi referent en el procés de transició energètica està en el centre de l'estratègia de ciutat i és un dels grans objectius que assenyala el Pla d'Acció de l'Agenda Urbana Local 2030.  L'Ajuntament impulsa la configuració d'un 'hub' d'innovació que incorpori la visió empresarial del sector i la resta d'agents del municipi vinculats amb la mobilitat sostenible, amb l'objectiu d'atraure clientela, generar noves inversions i crear ocupació digna. La creació de la marca Citimob és un pas rellevant en aquesta direcció.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat