El turisme i el comerç de Castelldefels presenten les novetats a la Nit

Imprimeix

El regidor Guillermo Massana va culpabilitzar l’actual situació que es troba el sector al municipi per la gestió que va fer l’anterior equip de govern

El Castell va acollir el passat dilluns 2 d’octubre la Nit del Turisme i el Comerç de Castelldefels. La cita va servir per posar en valor el treball conjunt publioprivat i la creació de sinergies, a més d’acollir la presentació de les principals novetats pel que fa a les iniciatives turístiques i comercials que tenen l’objectiu de dinamitzar dos sectors econòmics primordials per a la ciutat.

El regidor de Turisme, Guillermo Massana, va ser molt crític amb la gestió que va fer l’anterior equip de govern durant el seu mandat i que, al seu parer, no ha estat gens positiu per l’activitat del comerç i el turisme a la ciutat. “En els darrers anys s’ha destruït sistemàticament aparcament que fa molt difícil que la gent pugui venir a la nostra ciutat. En els pròxims anys treballarem per qualitat del comerç i l’accessibilitat, millorant el transport públic. Volem revertir tot això”, va explicar. A més va indicar que “cal una planificació d’un calendari d’esdeveniments per l’any vinent perquè es fonamental, que consolidin la nostra marca.”

turisme 1

D’altra banda, l’alcalde de Castelldefels, Manu Reyes, va destacar en la seva intervenció que “l’èxit de la pròxima temporada depèn, sobre manera, del treball que es faci en aquesta” i per això aposta per “millorar l’aparcament, treballar en el marc de la dinamització, organitzar esdeveniments per omplir els hotels i restaurants”. “En definitiva, consolidar la nostra marcar i treballar perquè Castelldefels sigui una ciutat millor”, va afegir.

turisme 3

També van intervenir la regidora de Comerç, Mª del Mar Sicilia; el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Castelldefels, Manuel Ángel Ortiz; i la presidenta del Gremi de Comerç de Castelldefels, Mari Cruz Durán; a més de responsables tècnics municipals d’ambdues àrees. 

Entre les iniciatives turístiques que es va anunciar durant l’acte fou el retorn del Carnaval d’Estiu a la platja (celebració de l’inici de la temporada); la Festa Blanca (celebració del final de temporada de platja); creació de la nova Ruta de la Tapa Solidària (que comença el 26 d’octubre, tindrà una durada d’un mes i recaptarà fons per a una causa benèfica); la nova proposta de “L’arròs de Castelldefels” (projecte del Gremi d’Hostaleria que inclou una recepta, un segell per als establiments que vulguin participar, etc); la decoració de l’espai públic amb elements temporals que facin que els carrers siguin més atractius (i fotografiables) i que millorin la sensació tèrmica de la ciutadania que passi pels carrers comercials de la ciutat; i el nou Passeig de les Estrelles de Castelldefels (un nou espai icònic i d’interès turístic que homenatjarà veïns i antics veïns il·lustres de la ciutat).

Des de l’àmbit comercial, la Nit va parlar del suport i la col·laboració amb el comerç local, amb tota una sèrie d’accions estratègiques (pla estratègic comercial per reposicionar el comerç de la ciutat, etc); la promoció contínua del comerç als mitjans de comunicació municipals i als perfils municipals a xarxes socials; l’estudi de reputació digital del comerç de Castelldefels; i accions de dinamització com la benvinguda a les noves obertures comercials a la ciutat; la Castelldefels Fashion Week (organitzada pel Gremi de Comerç amb el suport de l’Ajuntament), la nova proposta de “Botigues al carrer” (que comença el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre i que continuarà de forma periòdica), la fira medieval Castrum Fidelis; les diverses fires comercials (Mercat del Mar, Fira de Sant Ponç, etc), la importància de la Campanya de Nadal al comerç de la ciutat; o el projecte Comerços Emblemàtics (ja en marxa). Tot plegat per fer palesa la importància del comerç de proximitat a Castelldefels: que genera ocupació, fomenta la socialització, aporta cohesió, genera sinergies, es memòria de la ciutat, abasteix a la població i vertebra el territori.

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels