Sense acord entre la direcció i els sindicats de Bayer per l’ERO

Imprimeix

Les afectacions es produeixin majoritàriament a la planta de la multinacional a Sant Joan Despí

La primera reunió entre direcció i sindicats de Bayer per negociar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) previst per a 135 treballadors ha acabat sense acord, segons han explicat fonts d’UGT. En aquesta primera trobada ambdues parts han mantingut les seves postures, és a dir, que hi ha causes organitzatives i productives per aplicar l'ERO segons la direcció i que no existeix cap d'aquestes dues causes segons la part social. Ambdós actors s'han emplaçat a una nova reunió dimarts i dimecres de la setmana vinent on està previst que el sindicat UGT presenti un contra informe per defensar que no hi ha causes objectives per presentar l'ERO.

FC3zFdRXMAsg R8

Ara com ara els sindicats prefereixen mantenir la reserva sobre la quantitat de persones que podrien resultar afectades per l'expedient. De moment no s'ha entrat en la negociació d'aquest extrem, atès el convenciment sindical que no hi ha raó per a l'ERO. En tot cas, sí sembla que la direcció preveu que les afectacions es produeixin majoritàriament a la planta de la multinacional a Sant Joan Despí. Ara per ara només se sap que tretze dels acomiadats corresponen a la planta de la Felguera, a Astúries, mentre que els 122 restants formarien part de la xarxa comercial i suport de vendes. Aquest departament està centrat en la pràctica totalitat a la seu baixllobregatina, d'on depenen més de 400 treballadors. A Madrid també n'hi ha 67 que es podrien veure afectats per la mesura.

Direcció i sindicats tenen un mes, segons marca la llei, per negociar els detalls de l'expedient. En cas que finalment s'apliqui, aquest seria el quart ERO que afecta la plantilla de Bayer. Fins ara, els altres tres han acabat amb acord entre les dues parts.

Redacció / Foto: Arxiu-UGT