El sindicat UGT rebutja l’ERO a l’empresa Bayer

Imprimeix

L’expedient de regulació d’ocupació preveu l’afectació més gran en la xarxa comercial centralitzada a Sant Joan Despí

La secció sindical d'UGT a Bayer rebutja l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que l'empresa ha anunciat i que afectarà 135 treballadors de la firma, segons explica l’ACN. Ara per ara només se sap que tretze dels acomiadats corresponen a la planta de la Felguera, a Astúries, mentre que els 122 restants formarien part de la xarxa comercial i suport de vendes. Aquest departament està centrat en la pràctica totalitat a la seu de Sant Joan Despí, d'on depenen més de 400 treballadors, mentre que a Madrid també n'hi ha 67 que es podrien veure afectats per la mesura. No obstant, la firma no traslladarà les dades concretes als representants sindicals fins al 19 de setembre en la primera reunió entre les parts.

bayer edificio

Cal recordar que l'empresa va traslladar la decisió als sindicats a principis de setmana, sense concretar quina afectació tindria l'expedient més enllà de la planta asturiana. La seu central del grup de Bayer Iberia, que inclou Espanya i Portugal, es troba ubicada a Sant Joan Despí, de la qual depenen la majoria dels treballadors de la xarxa comercial repartits per tot l'Estat.

"La nostra postura és la de no acceptar el pla social, com diuen ells, perquè no veiem cap motiu pel qual l'empresa vulgui acomiadar 135 persones", informa el secretari general d'UGT a Bayer, Gerard Castro, a l’agència. El gran volum de treballadors que es troben a la seu catalana fa preveure que la majoria d'afectacions es puguin concentrar en ella, xifres, però, que no es començaran a concretar fins al 19 de setembre. "En la primera reunió l'empresa ens donarà l'informe tècnic de què comportarà l'expedient, ara per ara no tenim més dades", detalla Castro. Segons el sindicat, la trobada podria tenir lloc en algun punt de la ciutat de Barcelona, fora de la seu de la companyia.

Redacció / Fotos: Arxiu