L’AMB insisteix que l’exportació és el motor per sortir de la crisi

Imprimeix

“No ens hem d’inventar les bases per sortir de la crisi. Les tenim. Hem de prioritzar la indústria”, ha subratllat Trullén durant un acte del Fòrum Empresarial del Llobregat que s’ha celebrat a l’hotel Porta Fira Santos, de L’Hospitalet de Llobregat.

El vicepresident de Planificació Estratègica de l’AMB ha insistit que “l’exportació d’avui és el creixement de demà”.

Trullén ha afirmat que, tot i el greu problema de l’atur, el país disposa d’una important virtut: s’han destruït més de dos milions de llocs de treball dels més de vuit milions que s’havien creat des del 1994, així que “disposem de cinc milions de llocs de treball més que fa 19 anys.

D’altra banda, el pes de les exportacions espanyoles sobre el total de la UE ha tingut un creixement significatiu des de 1995, del 4,7% al 5,6%, i de tot el que exporta Espanya, gairebé el 26% surt de Catalunya, ha indicat Trullén.

Respecte al territori del Baix Llobregat i de l’àrea metropolitana de Barcelona, Trullén ha destacat que l’àrea concentra el 30% de les patents europees d’Espanya, i que el Baix Llobregat té una despesa en recerca i desenvolupament (R&D) superior a la del municipi de Barcelona.

Recerca

El dirigent de l’AMB ha fet referència a la importància de R&D per encarar actuacions públiques i crear un pla estratègic basat en la coordinació de polítiques que obrin un nou cicle de creixement econòmic, fomentin la competitivitat i l’exportació, i realcin la capacitat de lideratge de l’àrea que va iniciar una onada de transformació amb el 22@ i segueix estenent-se pel Baix Llobregat gràcies a les empreses que són punts de referència molt importants.

Trullén ha recalcat que el motor per recuperar-nos és l’exportació: “S’ha de promoure la producció industrial, que tirarà dels serveis a les empreses i a les persones i ens portarà a l’ estat del benestar”, ha dit.

Ha assegurat que el principal problema és el finançament, però ha afegit que és necessari crear unes bases competitives que millorin la productivitat “basades en l’increment de la capacitat exportadora, la demanda dels sectors industrials i la posterior reactivació de la demanda d’ocupació”.

Redacció | Foto: Arxiu