Baix Llobregat: De la indústria a l’agricultura

En un moment en què augmenten les peticions per treballar als terrenys (privats) del Parc Agrari del Baix Llobregat, un total de 16 joves de perfil nini seran formats en l’especialitat de producció d’hortalisses ecològiques i fructicultura, que ha estat la detectatda com a la que pot tenir una major demanda dins les produccions agràries.

Un total de 19 municipis del Baix Llobregat, els més petits, treballen coordinats en una prova pilot per a inserir laboralment 80 persones, totes entre 19 i 25 anys, al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Així ho ha expressat aquest dilluns en roda de premsa el màxim dirigent del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquín Balsera, qui ha indicat que el 99% d’aquests joves seran ninis que necessiten ser redirigits amb la intenció que puguin tornar al sistema educatiu.

Recuperació

El Parc Agrari del Baix Llobregat ha recuperat al terme municipal de Sant Boi de Llobregat 80 hectàrees de terreny, abandonades fins ara, per al cultiu.

Entre els objectius de l’administració supracomarcal, un dels primordials és la recuperació de més terrenys per al cultiu i la preservació dels que actualment estan en actiu.

Després que Las Vegas Sands hagi triat Madrid per a la instal·lació del seu macrocomplex d’oci i joc i d’hotels, el consorci que gestiona el Parc Agrari estudia l’entrada en servei d’un pla d’estímuls per a la recuperació de camps abandonats.

Aquest pla, que difondrà els ajuts existents del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAAM) aplicables a la recuperació de finques abandonades, es dirigirà a pagesos, propietaris o joves que es volen dedicar a aquest sector.

El consorci espera que la iniciativa afavoreixi la creació de noves empreses del sector que ajudin a consolidar la marca ‘producte fresc del parc agrari’. A partir del gener, es posen en marxa nous cursos orientats a impulsar l’agricultura a la zona.

Crisi

Quant als eixos per millorar l’economia de la comarca i plantar-li cara a la crisi, Balsera ha defensat “tres eixos que són: ningú sense sostre; ningú sense menjar, i ningú sense la renda mínima”.

A més, l’alcalde de Gavà ha demanat una reunió amb el nou conseller d’Ocupació i Empresa, Felip Puig, a qui ha exigit que “contempli l’opció de col·laborar” per tal de “sumar” i “innovar” amb “una mica d’imaginació”.

La petició de Balsera arriba després que “en dos anys de Govern, ningú de la conselleria hagi fet res per el Baix Llobregat”.

 “Que el·laborin un pla, que desenvolupin alguna cosa”, ha reclamat el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

H. Marín | Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix