Prat i Esplugues, entre els municipis amb més habitatges nous visats

Imprimeix

Tanmateix, l’actual situació econòmica, la manca de sol lliure per construir i l'obligatorietat de reservar el 30% de la promoció per a habitatge social, són algunes de les raons que explicarien la davallada a Catalunya

Segons el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, al territori s’ha frenat la construcció d'habitatge nou, Durant els primers sis mesos de l'any 2023 s'han construït un 69% menys d'habitatges que al mateix període de l'any passat. Així, en total a Catalunya s'han visat 7.433 habitatges durant el primer semestre de l'any, que representen un 5% menys dels visats que es van fer entre el gener i el juny del 2022.

F0vsknFWwAAT8G9

inmobiliarias construccion madrid 339478957 97985748 1024x576

Del global d'habitatges visats a Catalunya només 501 corresponen a habitatges de protecció oficial. Municipis com Vilanova i la Geltrúel Prat, Sabadell o Esplugues encapçalen la llista de ciutats amb més habitatges nous visats. 

L’actual situació econòmica, la manca de sol lliure per construir i l'obligatorietat de reservar el 30% de la promoció per a habitatge social, són algunes de les raons que explicarien la davallada, segons el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, que destaca un desplaçament de la inversió fora de la capital. Així a la resta de la demarcació de Barcelona els visats d'obra nova, lluny de caure creixen un 6,5%.

Redacció / Fotos: Arxiu-Col·legi d'Arquitectes de Catalunya