Salut obliga a Parfums Codibel la retirada de diversos productes cosmètics

Imprimeix

L’empresa, ubicada a Viladecans, incomplia amb les normatives europees en una setantena de perfums i aigües de colònia fabricats en instal·lacions que no compleixen els requisits establerts per a la seva producció, estan incorrectament etiquetats, o contenen substàncies prohibides en productes cosmètics

El departament de Salut ha exigit a l'empresa Parfums Codibel, ubicada a Viladecans, que retiri del mercat una setantena de productes cosmètics que incompleixen amb les normatives europees. Es tracta d'aigües de colònia i perfums que han estat fabricats en instal·lacions que no compleixen els requisits establerts per a la seva producció, estan incorrectament etiquetats, o contenen substàncies prohibides en productes cosmètics.

perfums retirats

Així mateix, no hi ha constància que hagin estat comunicats al Portal Europeu de Productes Cosmètics (CPNP). Per tot plegat, ha recomanat als consumidors que no els adquireixin i que, en cas que ja en tinguin a casa, deixin d'utilitzar-los de manera immediata.

Salut també ha demanat als establiments immobilitzar i cessar la comercialització d'aquests productes i contactar amb els proveïdors per gestionar la devolució de les unitats que ja tinguin a les botigues.

A banda, el Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris de la Generalitat ha fet arribar als alcaldes i alcaldesses de tots els ajuntaments catalans, una alerta sanitària sobre aquest tema per demanar-los que en facin la màxima difusió. 

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu