Es va vulnerar el dret a vaga dels treballadors d’UTE Sant Boi

Imprimeix

La Inspecció de Treball va concloure que la companyia dedicada al transport de viatgers "en cap cas va esgotar totes les possibilitats d'assignació de serveis mínims a persones no vaguistes" i va endegar una "estratègia per minimitzar els efectes de la convocatòria", segons CCOO

Es va vulnerar el dret fonamental a la vaga dels treballadors d'UTE Sant Boi, perquè l'empresa va assignar serveis mínims a persones que prèviament havien comunicat fermament la seva voluntat d'adherir-se a la vaga, segons ha informat CCOO després del dictamen d’Inspecció de Treball. A més, l’ACN indica que la ‘policia laboral’ ha conclòs que la companyia dedicada al transport de viatgers "en cap cas va esgotar totes les possibilitats d'assignació de serveis mínims a persones no vaguistes" i va endegar una "estratègia per minimitzar els efectes de la convocatòria", indica el sindicat. CCOO ha considerat que els fets són "d'una gravetat extrema" ha reafirmat que continuaran "defensant en totes les instàncies, el dret fonamental a la vaga."

63c54b821a591

La plantilla de la UTE Sant Boi ha secundat diverses convocatòries de vaga en els últims dos mesos. Un dels motius principals del conflicte té a veure amb la reivindicació de què UTE Sant Boi assumeixi com a pròpia a la totalitat de la plantilla que presta el servei de transport de viatgers i que, el juliol de 2022, va ser subrogada provinent de l'empresa Oliveras. Actualment, la plantilla està dividida entre les empreses Alcabus, que engloba els treballadors subrogats, i Castromil.

Redacció / Fotos: Arxiu