Gavà sobreviurà com a únic centre de producció de Roca a Espanya

Imprimeix

Aquesta mesura "significarà el cessament gairebé total de la producció en aquests llocs i a la pràctica el seu tancament", segons les mateixes fonts, el que en la pràctica deixarà la factoria gavanenca com a únic centre de producció de Roca a tota Espanya.

Després d'aquests acomiadaments, Roca mantindrà uns mil treballadors a tots els seus centres espanyols, dels que uns 700 són els que treballen a la factoria Gavà-Viladecans i a les oficines centrals de Barcelona.

Gavà concentraria la producció de porcellana, mentre que quedaria una fàbrica de banyeres de fundació a Alcalà de Henares que dona feina a uns 80 treballadors.

Tot i que no hi ha previst que es produeixin acomiadaments a la planta de Gavà, la direcció ha convocat una reunió amb el comitè d'empresa prevista per aquest dijous, 20 de desembre.

La reunió servirà per comunicar la decisió d'incomplir alguns punts del conveni col·lectiu, segons fonts sindicals.

Mobilització

Davant d’aquesta situació, el sindicat CGT ha convocat  aquest dimecres una aturada parcial al centre Gava-Viladecans que ha començat a les 10 del matí.

L’acció, que no ha ha estat recolzada pels dos sindicats majoritaris (UGT i CCOO), no ha tingut una gran incidència perquè el 70% de la plantilla no es troba a planta, ja que està afectat per un ERO temporal que finalitza el gener de 2013.

Segons ha manifestat Toni Casado, secretari general de CGT Roca, "estudiarem els motius esgrimits per l'empresa i, a partir d'aquesta anàlisi, començarem a mobilitzar-nos".

El líder sindical ha explicat que els treballadors de Roca "porten cinc anys amb sacrificis, tant de feina com de sou, i aquesta nova mesura ens ha deixat tocats, perquè els 486 acomiadaments arriben tot just quan no fa ni dos anys que van acomiadar a més de 600 companys".

R. | Foto: Héctor Marín (Arxiu personal)