Tot a punt per a l’edició 39 de la Fira Avícola de la Raça Prat

Imprimeix

Pollastre i carxofa

A la Fira Avícola els pratencs celebren l’existència del pollastre pota blava amb una tradició agrícola i avícola que es reflecteix en la qualitat dels productes autòctons del delta del Llobregat com el pollastre del Prat i la carxofa Prat.

A la Fira també és representat el caràcter innovador i emprenedor que caracteritza la ciutadania, les empreses, el comerç i el teixit associatiu local, han subratllat fonts municipals.

Com cada any, al Pavelló Avícola, Agrícola i Ramader podran seguir-se l'exposició d'aviram de la raça Prat, la mostra de productes agrícoles i la mostra de cavalls de tir dels pagesos locals.

Enguany, la Fira comptarà amb una petita exposició d'altres races avícoles catalanes de qualitat (penedesencaempordanesa i flor d'ametller).

Concurs d'aviram

Al Pavelló Avícola s'exposaran 139 aus de la raça Prat (68 galls, 65 gallines i cinc capons) sotmeses a concurs. El jurat valorarà les següents característiques a l'hora d'atorgar els premis: cresta de cinc o sis puntes; orelleta blanquinosa; barbelleres sense plecs i no trencades; cua ben formada i abundant, de color negre metal·litzat; plavoses; i bona presència: animal alt, ben plantat i robust.

Cuina en viu

El pavelló de la Mostra Comercial acull la segona edició del showcooking, un espai de demostració de cuina de qualitat per on passaran restauradors de la ciutat i de la comarca que faran demostracions culinàries de receptes suggerents i innovadores. Els ingredients principals seran el pollastre pota blava i la carxofa Prat.

Més de 25 restaurants del Prat participen en una nova edició de la campanya gastronòmica "A la Fira, el pota blava a taula!".

Aquesta campanya ha contribuït a la consolidació i valoració d'una oferta de restauració que treballa amb els dos productes locals més valorats: el pollastre i la carxofa del Prat. Hi participen els restaurants de la xarxa "El Prat, degusta'l" i una dotzena més d'establiments.

Durant la campanya, com a iniciativa dels restaurants de la xarxa El Prat, degusta'l i per millorar l'oferta gastronòmica de qualitat de la ciutat, els restaurants adherits a la xarxa oferiran una interessant proposta de Menú de la Fira.

Raça Prat

L'activitat productiva i de comercialització d'aviram de la raça Prat, a banda de les explotacions familiars, es concentra en la Granja Torres. Durant els mesos de gener a novembre de 2012, la Granja Torres ha treballat amb un total 96 clients, la qual cosa representa un increment de nou clients respecte al 2011.

Aquest clients estan distribuïts en quatre grups: 61 restaurants, 24 mercats, 10 distribuïdors i un punt de venda propi al Mercat Municipal del Prat.

La producció anual estimada de la Granja Torres pera  2012 és d’entre 7.200 i 7.500 aus.

25a Mostra Comercial El pavelló de la 25a Mostra Comercial disposa de 2.000 m2 amb més de 50 expositors de tots els sectors. La popular galeta Crestes del Prat, que enguany compleix 10 anys,  i que tres  pastissers de la ciutat mantenen com un producte típic del nostre municipi tornarà a ser present.

Mostra d'Entitats 

Les associacions oferiran activitats per a tots els públics, dividides en tres espais: el pavelló dels estands, on hi haurà una plaça on es faran activitats de petit format; la sala d'actes, amb actuacions culturals i artístiques; i l'espai exterior, reservat a activitats de gran format, especialment esportives.

R. | Foto: Arxiu