Impuls econòmic a l’electrificació de la planta de Seat a Martorell

Imprimeix

L’agrupació Future: Fast Forward ha rebut la resolució definitiva del PERTE, que els permetrà mobilitzar 10.000 milions d’euros

L’agrupació Future: Fast Forward, liderada per Volkswagen i Seat, ha rebut la resolució definitiva per part del ministeri d’Indústria per accedir als 357 milions d’euros dels fons europeus del PERTE del vehicle elèctric.

Captura de pantalla 2023 01 27 a las 12.25.40

Els cinquanta-dos socis de la candidatura desenvoluparan vuitanta-sis projectes i mobilitzaran 10.000 milions d’euros per impulsar la mobilitat neta. Set de cada deu euros mobilitzats aniran a parar als projectes per a la nova fàbrica de bateries de Sagunt i l’electrificació de les plantes de Seat de Martorell i Navarra. La decisió del ministeri arriba després de revistar tota la documentació i de comprovar que els socis han presentat les garanties. Ara, l’agrupació espera que el 90% de les ajudes es transfereixin les pròximes setmanes. D’aquesta manera, finalitzen els tràmits administratius previstos perquè l’empresa més important del sector de l’automoció català pugui rebre fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

Catalunya és una de les onze comunitats on es desenvoluparan projectes dels socis de Future: Fast Forward. A banda de Volskwagen i Seat, entre els socis hi ha empreses com Celsa, Iljin, Bosch, Silence, Valeo i centres d’investigació com el CSIC o la Universitat de Saragossa.eixin les properes setmanes.

Redacció / Fotos: Arxiu