Cauen les matriculacions de turismes un 30% en dos anys

Imprimeix

La complicada e incerta conjuntura econòmica, la manca de matèries primeres, els problemes dels semiconductors i microxips, la guerra d’Ucraïna, les creixents despeses financeres o l’alta inflació són els principals factors que expliquen aquest resultat negatiu a l’Hospitalet i Baix Llobregat

Segons el darrer Informe sobre Conjuntura Econòmica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat corresponent al quart trimestre del 2022, publicat pel Fòrum Empresarial del Llobregat, les matriculacions de vehicles a l’Hospitalet i el Baix Llobregat han caigut un 30% el 2022 respecte a les de 2020. L’informe es basa en dades de Fecavem, la Federació Catalana de Venedors de Vehicles de Motor, i indica que els concessionaris van vendre un total de 8.536 turismes, davant les 12.191 unitats venudes en 2020 o els 10.474 turismes venuts en 2021 (caiguda del 18,9% en un any).

800 zalo

Pràcticament, cal d’anar fins al 2011 per veure unes xifres semblants. Només Abrera, Castellví de Rosanes, Corbera, Olesa de Montserrat, Sant Climent, Sant Esteve Sesrovires i Santa Coloma de Cervelló han tancat l’any en positiu. En termes absoluts, entre Castelldefels, Cornellà, El Prat, Gavà, L’Hospitalet, Martorell, Sant Boi i Sant Esteve Sesrovires i Viladecans han venut 5.781 turismes. La desfavorable conjuntura econòmica, la manca de matèries primeres, els problemes dels semiconductors i microxips, la guerra d’Ucraïna, les creixents despeses financeres o l’alta inflació són els principals factors que expliquen aquest resultat negatiu.

0000foto coche ndp informe forum

Per marques, els ciutadans del territori continuen preferint, en primer lloc la firma Seat, amb 2.173 matriculacions, el que significa el 25,5% del total. A continuació, amb vendes inferiors al miler de vehicles, trobem marques com Dacia, Toyota, Peugeot, Kia, Renault, Volkswagen o Hyundai.

Redacció / Fotos: FEBLL