Viladecans, capital dels semiconductors del sud d’Europa

L’empresa IDEADED invertirà en una primera fase 12 milions d’euros en aquest projecte privat i crearà 100 llocs de treball altament qualificats durant l’any vinent

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat l’acte de presentació de la sala blanca de semiconductors privada més gran del sud d’Europa”, un projecte de l’empresa IDEADED, a Viladecans, que “reforça el potencial i la competitivitat de Catalunya i permet seguir treballant intensament per jugar un paper protagonista en el lideratge del projecte de xip europeu”. El cap del Govern ha explicat que es tracta d’una aposta empresarial “estratègica i determinant” per a la reindustrialització del país i també pel conjunt de l’economia europea, “una contribució de Catalunya a Europa perquè aquesta recuperi el rol de lideratge en la fabricació mundial de semiconductors”.

semiconductors 1

ideaded1 ddydwuE

El cap de l’Executiu, que ha visitat l’empresa acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i de la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha emmarcat aquest nou projecte en el Pacte Nacional per a la Indústria, un pacte, ha dit, “fruit d’un gran acord amb tots els agents socioeconòmics del paísi que s’està traduint en “noves inversions, noves empreses i nous llocs de treball”, com és el cas de la nova sala blanca d’IDEADED.

ideaded3

Així, Aragonès ha explicat que el Govern ha contribuït en aquest nou projecte amb un préstec de 6 milions d’euros” dels 12 que s’hi invertiran i un ajut de 217.488 euros d'Indústria., una mostra de l’impuls institucional” envers la iniciativa empresarial que té com a prioritat l’Executiu.

FkBf9fAWIAIpSuI

L’empresa haurà invertit dotze milions d’euros en aquesta nova sala blanca, que entrarà en funcionament a principis de 2023. Aquestes instal·lacions es destinaran al desenvolupament continu, testatge i la producció de sèries curtes de microxips dissenyats per IDEADED (entre 5 i 10 milions d’unitats diàries). En aquest primer estadi, durant l’any 2023, l’empresa contractarà 100 treballadors altament qualificats, principalment enginyers i perfils relacionats amb desenvolupament de materials i processos per la producció de capes fines, així com el modelatge de la tecnologia. Un cop finalitzada aquesta fase del projecte, la companyia té previst ampliar fins als 2.500m2 de superfície la sala blanca. La posada en marxa d’aquest equipament suposaria una inversió de fins a 200 milions d’euros i la creació de mig miler de llocs de treball a Catalunya.

El president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha visitat l'Ajuntament de Viladecans, en una trobada amb l'alcalde Carles Ruiz, les tinentes d'alcalde, Encarna García i Joana Sánchez, i per part dels grups de l'oposició, la portaveu d'ERC, Bárbara Lligadas i el portaveu de Podemos, Ramon Espejo. A més, durant la trobada, s'ha posat en valor el dinamisme econòmic de la ciutat i el president Aragonés ha firmat el llibre d'honor. 

Redacció / Fotos-Vídeo: Presidència Generalitat-Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix