Caviaroli SL guanya el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

Imprimeix

El producte que va motivar la creació de l'empresa va ser el caviar d'oli, actualment present en molts restaurants de primera categoria

Una tecnologia innovadora i autofabricada per a encapsular i esferificar oli d’oliva verge extra i suc d’oliva per a l’alta gastronomia va guanyar la vint-i-unena edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de l’empresa esparreguerina Caviaroli SL, que va ser la guanyadora en la modalitat agroalimentària.

25716

Per a poder elaborar un producte de gran qualitat i altament innovador, Caviaroli ha dissenyat i fabricat tota la seva maquinària, fet que ha suposat la creació de quatre patents i un model d'utilitat que s'han anat estenent a tot el món. Tot el procés de producció també s'ha orientat per a poder complir les exigències internacionals de seguretat alimentària.

El producte que va motivar la creació de l'empresa va ser el caviar d'oli, actualment present en molts restaurants de primera categoria. Es tracta d'una gota d'oli encapsulada dins d'una fina pel·lícula de gelatina extreta d'una alga, que es pot aplicar com a topping a tota mena de menjars, i que es presenta amb una gran gamma de condiments d’olis amb alfàbrega, romaní, bitxo, avellana o sèsam. El caviar d'oli pràcticament no té minva, i s'ha dissenyat per a ser el màxim respectuós possible amb el medi ambient.

caviaroli

En els últims anys, la companyia, ubicada a Esparreguera, ha generat una nova versió anomenada Caviaroli Drops, que trasllada el producte de topping a aperitiu. La mida de l'esferificació s'assembla al d'una oliva i, quan es menja, fa la sensació d'explotar dins la boca. El procés emprat per a l'obtenció del suc es basa a extreure l'essència de les olives, de manera que en un volum amb una grandària similar a la d'una oliva es concentra el sabor de cinc. Aquest producte va sorgir amb la col·laboració del xef Albert Adrià, del restaurant barceloní Tickets.

Redacció / Fotos: Caviaroli SL