Caviaroli SL guanya el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària

El producte que va motivar la creació de l'empresa va ser el caviar d'oli, actualment present en molts restaurants de primera categoria

Una tecnologia innovadora i autofabricada per a encapsular i esferificar oli d’oliva verge extra i suc d’oliva per a l’alta gastronomia va guanyar la vint-i-unena edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Es tracta de l’empresa esparreguerina Caviaroli SL, que va ser la guanyadora en la modalitat agroalimentària.

25716

Per a poder elaborar un producte de gran qualitat i altament innovador, Caviaroli ha dissenyat i fabricat tota la seva maquinària, fet que ha suposat la creació de quatre patents i un model d'utilitat que s'han anat estenent a tot el món. Tot el procés de producció també s'ha orientat per a poder complir les exigències internacionals de seguretat alimentària.

El producte que va motivar la creació de l'empresa va ser el caviar d'oli, actualment present en molts restaurants de primera categoria. Es tracta d'una gota d'oli encapsulada dins d'una fina pel·lícula de gelatina extreta d'una alga, que es pot aplicar com a topping a tota mena de menjars, i que es presenta amb una gran gamma de condiments d’olis amb alfàbrega, romaní, bitxo, avellana o sèsam. El caviar d'oli pràcticament no té minva, i s'ha dissenyat per a ser el màxim respectuós possible amb el medi ambient.

caviaroli

En els últims anys, la companyia, ubicada a Esparreguera, ha generat una nova versió anomenada Caviaroli Drops, que trasllada el producte de topping a aperitiu. La mida de l'esferificació s'assembla al d'una oliva i, quan es menja, fa la sensació d'explotar dins la boca. El procés emprat per a l'obtenció del suc es basa a extreure l'essència de les olives, de manera que en un volum amb una grandària similar a la d'una oliva es concentra el sabor de cinc. Aquest producte va sorgir amb la col·laboració del xef Albert Adrià, del restaurant barceloní Tickets.

Redacció / Fotos: Caviaroli SL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Luis Quiñonero, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol i president de l'AE Prat

“Els clubs ja s’han adonat de qui són Àlex Talavera i Juanjo Isern”

L'exvicepresident de la Federació Catalana de Futbol i actual president de l’AE Prat, Luis Quiñonero, explica també que les altres dues candidatures…
336

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2015 Mediabaix. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix