Bayer consolida el seu creixement a Catalunya

La multinacional alemanya compta amb un ‘hub’ d’excel·lència amb 735 treballadors a Sant Joan Despí, un 56% més que fa quatre anys, responsable de la transformació i digitalització de la multinacional a escala internacional

La multinacional alemanya del sector de la salut i l’alimentació Bayer consolida el seu creixement a Catalunya amb la creació de 100 nous llocs de treball aquest 2022 al hub ubicat a Sant Joan Despí. Ho ha donat a conèixer el conseller delegat de Bayer Iberia, Bernardo Kanahuati, juntament amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que han mantingut una reunió de treball aquest matí. Per al creixement a Catalunya l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

5c8e2118 faae 4508 87e4 4c8d5bc930e5

En concret, els 100 nous professionals desenvoluparan funcions vinculades a les TIC, les finances i la logística al Global Business Services de la companyia a Sant Joan Despí, des d’on es treballa per a la transformació i digitalització de Bayer a escala global. La plantilla d’aquest centre ha augmentat un 56% en els darrers quatre anys, passant de 471 a 735 treballadors. A la trobada també hi ha participat el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos; i el director general de Global Business Services – Barcelona, Marc Ferré i Hausmann, entre altres.

Després de la reunió, el titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “si Bayer creix a Catalunya, el sector de les ciències de la vida i la salut creix a Catalunya" i ha afegit que "aquest és un fet altament estratègic per al nostre país, ja que parlem d’un sector que representa el 8,7% de la nostra economia i té un fort efecte tractor per a tot el teixit productiu, sobretot des d’un punt de vista d’innovació i R+D”. En aquest sentit, ha apuntat que Catalunya “ha captat més de 700 milions d’euros d’inversió estrangera en aquest àmbit els darrers cinc anys”, fet que posa de manifest “que som un dels grans motors d’aquest sector a Europa.” 

Bayer 2 UAv2gbj

Per la seva banda, el conseller delegat de Bayer Iberia, Bernardo Kanahuat, ha explicat que “el creixement sostingut del GBS de Barcelona és el reflex de la important tasca que exerceix per a Bayer i ens permet seguir posicionant Espanya com un país referent per a la nostra xarxa global, alhora que contribuïm al desenvolupament del territori.”

El hub ubicat a Catalunya és responsable, per exemple, de l’aplicació de data analyitics a la cadena de valor per millorar la sostenibilitat del procés de producció o la utilització de la intel·ligència artificial per fer prediccions de demanda de productes per part dels pacients. En concret, dona servei en un 40% a escala global i un 60% a la regió d’EMEA.

Amb seu a Leverkusen (Alemanya), Bayer compta actualment amb més de 100.000 treballadors arreu del món. L’any passat va facturar 44.100 milions d’euros i va destinar 5.300 milions d’euros a tasques d’R+D 

Redacció-RSAB / Fotos: Conselleria Empresa i Treball

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix