S’inaugura la renovada Unió de Cooperadors de Gavà

Imprimeix

Durant tot el cap de setmana es van organitzar activitats obertes a la ciutadania per donar a conèixer un equipament que es convertirà en un referent de l’economia social i l’emprenedoria col·laborativa, la sostenibilitat i la innovació

Amb motiu de la inauguració de la Unió de Cooperadors de Gavà, se’n van programa diferents activitats que es van allargar durant tot el cap de setmana del 12 i 13 de novembre.

cooperadors 3

cooperadors 2

L’espai va estar obert a la ciutadania i va poder participar lliurement en diverses propostes:

• Visites lliures i guiades per conèixer tot el que ofereix la Unió de Cooperadors

• Espai audiovisual per aprendre sobre el passat, el present i el futur de l’equipament

• Espai digital per experimentar què es pot fer amb impressores 3D, tall làser i robòtica

Escape room per divertir-se amb valors

• Exposició de la memòria històrica de la Unió de Cooperadors

• Fotomaton per fer-se fotos commemoratives

La remodelació de l’edifici, finançada amb fons FEDER en el marc del Programa del patrimoni  cultural i industrial de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, recuperar la funció original de l’edifici, adaptant-lo a les necessitats i al context actual. El projecte de reforma, projectat per l’arquitecta Meritxell Inaraja, ha retornat l’edifici a l’estat  original, alhora dotant-lo de les prestacions pròpies d’un edifici d’ús públic contemporani. Amb aquest objectiu s’han eliminat els elements superflus que s’havien afegit a l’obra originària, i s’han prioritzat la recuperació de la façana principal i els colors primitius i el manteniment dels elements estructurals que es conservaven i d’alguns acabats, com l’escala, les baranes i la fusteria. El resultat és un equipament obert, diàfan i polivalent que, distribuït en tres plantes, afavorirà la col·laboració a través de la disposició dels espais. A més, per adaptar-se a la normativa vigent d’accessibilitat, s’ha instal·lat un ascensor en un punt estratègic i amb un impacte mínim.

cooperadors 5

La Unió de Cooperadors serà un espai de trobada entre ciutadania, emprenedors, empreses i entitats, amb un objectiu comú: impulsar les economies orientades a millorar la qualitat de vida de les persones i del medi ambient. Tothom que hi participi formarà part d’una comunitat col·laborativa, que podrà compartir coneixements i activitats amb la resta.

cooperadors 6

cooperadors 7

A la Unió de Cooperadors s’hi faran des de tallers d’innovació social, impressió 3D, robòtica o tall làser. També esdeveniments de divulgació i activitats per a centres educatius. Destaca especialment el servei d’assessorament i acompanyament, tant per a qui vulgui crear una cooperativa o altres formes d’economia social i solidària, com per a qui tingui projectes d’economia circular. S’oferiran línies especials de finançament per a aquest tipus de projectes i la possibilitat d’instal·lar-se a l’edifici.  La Unió de Cooperadors és un dels equipaments que formen part del projecte PECT Innodelta sobre innovació digital al territori del delta del Llobregat.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà