Seat accepta el PERTE i Volkswagen mantindrà la inversió

Imprimeix

L’empresa automobilística continua endavant amb el procés d’electrificar la fàbrica de Martorell

Seat ha acceptat les ajudes que li corresponen en la resolució del Perte del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte_VEC). Unes ajudes que ascendeixen fins als 397.377.534 euros i que suposen el 45% del finançament total amb la qual comptava tot el PERTE, 877,2 milions d'euros, el 29,4% dels 2.975 milions d'euros que estaven disponibles en aquesta convocatòria.

europapress 3181551 imagen cadena ensamblaje seat martorell barcelona

Amb l'acceptació de les ajudes, el Grup Volkswagen, Seat i PowerCo mantenen les inversions en la primera planta de bateries per a vehicles elèctrics, que estarà situada a Sagunt (València). Així mateix, el Grup Volkswagen seguirà endavant amb el procés d'electrificar les fàbriques de Martorell i Pamplona. Seat, per part seva, continuarà amb el desenvolupament de la plataforma Small BEV per al Grup Volkswagen.

490x wayne griffiths 2020 cupra formentor

"Aquest pla impulsarà la transformació de la nostra indústria i ajudarà a crear milers de noves ocupacions i a mantenir la competitivitat del país", ha reconegut el president de Seat/Cupra, Wayne Griffiths, al mateix temps que ha afegit que "l'acceptació del Perte per part del Grup Volkswagen i de Seat S.A. és una mostra del ferm compromís amb Espanya i amb Europa."

Redacció / Fotos: Arxiu