Gay: "Volem recuperar la iniciativa per a l'ampliació de l'aeroport"

La delegada del Govern d’Espanya a Catalunya demana en el Fòrum Empresarial del Llobregat consens entre les administracions perquè Barcelona sigui un hub internacional de connectivitat amb tot el món

El Fòrum Empresarial del Llobregat va celebrar aquesta setmana un Desdejuni amb Maria Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya, qui ha parlat sobre les tasques que es desenvolupen des de la Delegació tendent a facilitar l'activitat econòmica, així com les principals actuacions del Govern estatal en el territori. La benvinguda de l'acte ha estat a càrrec de David Quirós, tinent d'Alcaldia de l'Àrea d'Educació, Innovació i Cultura de l'Ajuntament de L’Hospitalet, i ha estat presidit per Santiago Ballesté, president d'AEBALL.

Gay va fer referència al context social i econòmic existent després de la pandèmia, la guerra d'Ucraïna, l'augment de la inflació... "Malgrat els moments d'incertesa que encara vivim, cal recalcar una previsió del 4,3% de creixement econòmic. Espanya ha estat molts anys a la cua d'Europa, però hem revertit la situació i ens hem convertit en un dels països que més han evolucionat laboralment mitjançant tres accions: justícia social, responsabilitat fiscal i reformes estructurals", va expressar. En aquest sentit, va destacar el dinamisme del mercat laboral "gràcies a la reforma de la llei laboral, ja que s'ha millorat la quantitat i la qualitat dels contractes amb 20 milions de persones ocupades a Espanya."

Ff5tunLXkAEILOk

La delegada del Govern a Catalunya també va destacar que l'ampliació de l'aeroport és una proposta ferma de l’executiu, però que fins ara no han aconseguit el consens dels governs autonòmic i municipal. "Pel que fins a 2026 no podrà replantejar-se novament la proposta perquè l'aeroport del Prat sigui un aeroport internacional". En qualsevol cas, "la proposta del Govern continua sent ferm: tenim intenció de recuperar la iniciativa i implantar millores. Estem a nivell d'una capital europea, per la qual cosa no té sentit que el nostre aeroport no estigui equiparat. Només fa falta el consens entre les administracions perquè Barcelona sigui un hub internacional de connectivitat amb tot el món", va argumentar.

A més, la delegada del Govern Espanya a Barcelona va explicar sobre l’FP dual que el Govern és conscient de la situació, per això s'ha augmentat el nombre de places en centres de formació professional i, de fet, s'han superat les expectatives perquè s'ha fet palesa una conscienciació dels joves per cursar aquest tipus de model educatiu.

Maria Eugènia Gay va afirmar que "no es transformarà la societat si no es realitzen reformes des del poder legislatiu amb lleis que impulsin el país, ja que les lleis poden ajudar a transformar la societat". A més, va dir que aquestes lleis han d'estar basades en el principi de sostenibilitat cap a una transició ecològica. "Les empreses han d'adaptar-se i transformar-se per aconseguir una major hiperconectivitat i internacionalització". Com a conclusió, la delegada del Govern a Catalunya va indicar que "les persones són les que estan en el centre del desenvolupament social, tecnològic, econòmic i social, per la qual cosa el Govern no pot governar sol; necessita a la ciutadania."

Santiago Ballesté, president d'AEBALL, va traslladar a Gay la importància de la formació professional: "l'FP dual és fonamental, s'ha d'apostar per un canvi de metodologia educativa perquè les persones puguin rebre una formació adaptada a la demanda i a les necessitats del territori. Les empreses busquen perfils professionals que no troben".

D’altra banda, M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d’AEBALL, va incidir en la necessitat de l'ampliació de l'Aeroport del Prat per a proporcionar la infraestructura necessària a les empreses i a la ciutadania. "És vital per al desenvolupament de l'activitat empresarial del territori", va puntualitzar. "Si s’afecten les 3.000 hectàrees previstes de la nova ZEPA (Zones d'Especial Protecció per als Ocells), el nostre futur econòmic es veuria hipotecat. No és incompatible la preservació de l'espai natural amb l'ampliació de l'aeroport, tècnicament es pot resoldre", va matisar Fiol.

Redacció / Fotos: AEBALL

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix