Els hotels del Baix van acollir l’estiu un total de 312.887 turistes

Imprimeix

Es va registrar una ocupació del 77,5% i el mes d’agost va ser la que va tenir un millor registre (82%)

Segons el Consorci de Turisme i l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, aquest estiu de 2022 es va registrar una ocupació del 77,5% i l’ocupació a l’agost va ser la que va tenir millor registre (82%). Respecte a l’estiu del 2021, l’ocupació hotelera va créixer 24 punts. En tots els mesos del passat estiu la nostra comarca va registrar una major ocupació a la global de l’entorn de Barcelona i juny va ser el mes que va presentar el diferencial més gran (70% d’ocupació respecte al 65% de l’entorn barceloní).

Captura de pantalla 2022 10 10 a las 10.35.19

Va predominar del turista internacional (51%). D’altra banda, l’agost fou el mes amb una major presència de turistes domèstics (54%). Segons el Consorci de Turisme, després de la pandèmia de la Covid-19, s’ha pogut recuperar el turista estranger, esdevenint el majoritari (de suposar el 43% a ser el 51%). Catalunya, França, Regne Unit, Estats Units, Canadà,  Andalusia i Alemanya van ser principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte a l’estiu passat, els clients  catalans, anglesos, andalusos i alemanys foren els que més van créixer. A més, les vacances van ser la primera motivació d’estada (53% del total de l’ocupació) i negocis la segona (34%).

RLXYJBK2SNECFATYEQC5RESMFQ

També es va experimentar una millora en la valoració de l’empresariat del Baix Llobregat de la marxa del negoci i de l’ocupació aquest estiu. Van valorar amb un 7,8 (sobre 10) l’ocupació i un 7,5 la marxa del negoci. Es va observar que les valoracions van millorar mes a mes sent l’agost, el que va obtenir la valoració més alta.

hotel habitacio platja ac gava baix llobregat

Un total de 92 euros va ser el preu mitjà dels establiments hotelers aquest estiu. Les tarifes van créixer en un 18% respecte a l’estiu passat, i l’agost fou el mes on l’augment tarifari és major (+48%).

Redacció / Fotos: Arxiu