Pau Gasol passa balanç dels seus projectes després de la seva retirada

Imprimeix

L’exjugador de bàsquet de Sant Boi de Llobregat, que va celebrar el passat 5 d’octubre l’any del seu anunci, ha centrat els seus esforços en el benestar infantil i el suport a esportistes

El 5 d’octubre de 2021, Pau Gasol va anunciar la seva retirada de les pistes al Liceu de Barcelona. Un any després, fa balanç dels seus primers dotze mesos totalment dedicat als seus projectes institucionals, empresarials i filantròpics. “M’he retirat, però no he parat de treballar. M’agradaria retornar a la societat part del que m’ha donat”, afirma. Durant aquest període, a més, ha rebut nombrosos reconeixements a la seva trajectòria, com la Gran Creu de la Reial Orde del Mèrit Esportiu, que és la distinció més alta de l’esport al nostre país, o la prestigiosa Creu de Sant Jordi a Catalunya, entre altres.

Strategic Plan 1 scaled

010622 sanchez gasol8

Suport als atletes i a l’esport professional

Des que a l’estiu de 2021, durant els Jocs Olímpics de Tòquio, va ser escollit pels seus companys esportistes, Pau Gasol forma part de la Comissió d’Atletes del COI, amb la qual s’ha reunit en diverses ocasions durant l’any, aportant la seva visió sobre les oportunitats en l’esport. El càrrec té en principi una durada de vuit anys. A més, forma part de la Comissió d’Ètica i de la Comissió Coordinadora dels Jocs Olímpics de Los Angeles 2028

3232164 66160548 2560 1440

Una altra novetat en aquest àmbit  ha estat la seva involucració amb la WNBA, al costat d’altres personalitats, liderant la ronda més gran  d’inversió en la història de l’esport femení. També ha anunciat recentment el seu nou rol amb FIBA com a ambaixador de la competició. A part, segueix amb altres projectes ja iniciats abans de la retirada. Per exemple, és Ambaixador i Assessor Global del Barça, vicepresident del Bàsquet Girona i membre del COE i del Consell Assessor de l’Esport Espanyol.

Fd5x5lBWYAAKTls

Impacte social

Enguany, la principal fita aconseguida per a Pau Gasol com a president de la Gasol Foundation ha estat la presentació al costat del president del Govern, Pedro Sánchez, del Pla Estratègic Nacional per a la prevenció de l’obesitat infantil en col·laboració amb el Govern d’Espanya i coordinat per l’Alt Comissionat Contra la Pobresa Infantil. En aquesta mateixa línia, la Fundació va crear una aliança amb entitats del sector social dedicades a la protecció de la infància per a demanar a les administracions la regulació de publicitat d’aliments insans dirigits a nens.

FdQmgFQXwAAWUVy

Des del seu rol de Global Champion per a la nutrició i la fi de l’obesitat infantil d’UNICEF, els últims mesos han estat marcats pel suport a aquesta entitat en el seu treball de protecció de la infància davant la tragèdia d’Ucraïna.

En el seu interès per promocionar els hàbits saludables entre la població infantil, continua organitzant a l’estiu la Pau Gasol Academy by Santander, que enguany ha tornat al format físic, i liderant nombrosos programes i estudis sobre obesitat infantil a través de la Gasol Foundation.

Fb lDgEWAAkSk3C

Faceta empresarial

En l’eix empresarial, Pau Gasol dona suport, d’una banda, a projectes relacionats amb l’esport i el benestar i, per una altra, a emprenedors espanyols amb ambició de creixement global. En l’àrea d’esport i benestar, Pau és inversor i membre del Consell d’Administració d’Overtime Elit; inversor i ambaixador d’Oura i Therabody i inversor i assessor de Better Up, Sports Innovation Lab, INDYA i Draftea. També és membre del consell assessor de Consello.

En l’àrea de suport a emprenedors espanyols amb ambició de creixement global, Pau és inversor i assessor de Colvin, una empresa que ja està revolucionant la indústria de les flors en diversos països d’Europa. 

63218e2d63990.r d.527 676 4540

En els pròxims dotze mesos, Pau Gasol continuarà treballant per impactar positivament en la vida de les persones a través d’aquests projectes i altres que anunciarà pròximament. Amb les seves pròpies paraules, “aquesta nova trajectòria empresarial i d’impacte social només acaba de començar. Tinc la mateixa ambició que quan era jugador professional per aconseguir grans metes.”

Redacció / Fotos: Pau Gasol-Gasol Foundation-Colvin