L’aeroport suma més de 30 milions de passatgers en el que va d’any

Imprimeix

La infraestructura va tancar l’exercici del 2011 amb més de 34 milions d’usuaris, un 18% més que l’any anterior, assolint un rècord històric, ja que va superar la fita històrica de 33 milions de passatgers transportats l’any 2007.

Pel que fa a les dades del passat mes d'octubre, el total de passatgers comptabilitzats va ser de 3.054.588, un 0,3% menys que durant el mateix mes de l'any passat.

Algunes de les raons del descens es troben, segons han explicat des d’Aena, en que l'octubre de 2011 es va concentrar l'operació sortida del pont de Tots Sants, mentre que aquest any ha estat el mes de novembre, així com les cancel·lacions que s'han produït en els últims dies amb els Estats Units a causa de d’huracà Sandy.

Aquestes dades de trànsit es tradueixen en un augment de passatgers al mercat internacional, amb un 6,2% més que l'any passat. Pel contrari, segueix la tendència a la baixa dels passatgers de vols nacionals, que cauen un 11,1% a l'octubre.

Pel que fa al nombre d'usuaris per mercats, destaca el d'Orient Mitjà amb un 26,7% més que l'any passat, gràcies al nou vol diari d'Emirates Airlines a Dubai, i també el d'Europa no UE no Schengen, amb un increment del 23,5%.

Aquest últim, gràcies a un mercat rus que registra un augment del 32,1% en el nombre d'usuaris respecte a l’octubre de 2011. I també destaquen les xifres positives amb Argentina, que augmenta un 24,4% gràcies a l'increment de freqüències d'Aerolíneas Argentinas a Buenos Aires.

Redacció | Foto: Arxiu