Quines són les ocupacions més sol·licitades per les empreses del Baix?

Empleats administratius, personal de neteja i venedors de botigues i magatzems encapçalen les feines més demandades a la comarca

La Diputació de Barcelona ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions  més sol·licitades a la província de Barcelona recollides al web d’ofertes Xaloc de la Diputació, durant el primer semestre de l’any. En concret, al Baix Llobregat empleats administratius (11,58%), personal de neteja (8,26%) i venedors de botigues i magatzems (4,36%) encapçalen les professions més demandades.

substitucio1

Si s’analitza la comarca del Baix Llobregat continuen la llista: peons del transport de mercaderies i descarregadors (3,73%), peons de les indústries manufactureres (3,10%), cambrers (2,92%), agents i representants comercials (2,69%), ajudants de cuina (2,24%), empleats de comptabilitat (2,18%) i treballadors de manteniment d’edificis (1,89%). Aquest  rànquing s’ha elaborat en el marc del projecte “XaloCompetències” que neix amb l’objectiu de proporcionar a la ciutadania informació rellevant i recursos sobre el mercat de treball i  conèixer així, un major ventall d’oportunitats laborals.

Shopping Barcelona Enjoy 2021 c1

 “XaloCompetències” és un recurs d’orientació per competències que aporta coneixement a les persones en procés de recerca o de millora de feina sobre les ocupacions i perfils competencials més demandats per les empreses de la província de Barcelona segons el Web d'Ofertes Xaloc de la Diputació de Barcelona. En concret, consta de tres eines: infografies de les deu ocupacions més demandes a la província de Barcelona i a les seves comarques, una guia sobre les competències clau, i unes fitxes ocupacionals per descobrir, a través d’elles, quins són els requisits i les competències sol·licitades en les diferents ocupacions.

 Kd2lp4SaEmjQg e

La web de Xaloc, impulsada per la Diputació de Barcelona, gestiona més de 1.000 ofertes i va rebre, l’any passat, gairebé 4 milions de visitants únics i va registrar 10,1 milions de pàgines vistes. Actualment 138 Serveis Locals d’Ocupació utilitzen la Plataforma Telemàtica Xaloc (PTX), que donen cobertura als 311 municipis de la província de Barcelona.

Pel que fa a les empreses, des d’aquests dispositius locals s’han atès, en el primer semestre de l’any, 14.507 empreses, i continua sent majoritari el sector serveis (77,7%), seguit del sector indústria (14,5%), construcció (5,8%) i agricultura (2%). Les empreses de menys de 50 treballadors són les que tenen més relació amb aquests dispositius locals (85,8%).

Redacció / Fotos: Arxiu-DIBA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
108

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix