Es consolida la recuperació de l’hostaleria baixllobregatina

La comarca va acollir un total de 328.496 turistes i l’ocupació hotelera va ser del 72% el segon trimestre de l’any

El Consorci de Turisme i l’Observatori comarcal del Baix Llobregat publiquen una nova edició de l’informe trimestral d’ocupació hotelera. Es va registrar un 72% d’ocupació hotelera el segon trimestre de l’any, que va superar a la mitjana total de la demarcació de Barcelona.

iii guia de reunions alta resolucio foto piscina 0

hbelair18.0739b 1

La recuperació es comença a consolidar registrant, en dos dels tres mesos, una ocupació superior a la de 2019. Així, l’ocupació d’aquest trimestre va ser similar a la del 2019 (72,5%). Tanmateix, la valoració respecte a la marxa del negoci i de l’ocupació va superar el 6 sobre 10 i millora les valoracions respecte el trimestre anterior.

hotel castell dels hams general c8955b3

El principal client dels establiments hotelers de la comarca en els mesos d’abril, maig i juny  va ser el corporatiu (52% del total) i el principal mercat al Baix Llobregat fou el mercat espanyol (54% del total). Tot i amb això, respecte el segon trimestre de l’any anterior va  créixer el pes de l’estada per motius vacacionals i el turista estranger.

hoteltets baix 4

Les principals procedències (del total de pernoctacions del trimestre) van ser: Catalunya (48,1%); Regne Unit (7,1%); França (6,3%); Madrid (4,6%) i Andalusia (4%). Els clients procedents de Regne Unit (+5,9%), Catalunya (+5,6%), Estats Units (+2,8%) i Alemanya (+2,3%) van ser els que més van augmentar (en pes respecte el total de pernoctacions del trimestre) a la comarca respecte el mateix trimestre de l’any anterior. En canvi, i a causa de la recuperació del mercat internacional, el procedents de València (-2,6%) o Astúries (-1,4%) van ser els que més van disminuir.

hotelets baix 2

La zona Centre va ser la que va registrar la major ocupació del trimestre (78%) i la Delta la tarifa més elevada (85€). La Centre va ser la zona que va registrar un major creixement respecte el segon trimestre de 2021 (+49 punts). Els establiments de 3 estrelles foren els que van registrar la major ocupació del trimestre (82%). Els de 4 estrelles van ser els que la seva tarifa va ser més elevada (98€).Els establiments de 3 estrelles foren els que van tenir un major creixement de l’ocupació (+52 punts).

piscina 1 0

També es va apreciar un creixement generalitzat de les places en oferta, turistes i pernoctacions realitzades. En el segon trimestre de l’any es van obrir, de mitjana, 10.892 places hoteleres a la comarca. Respecte el segon trimestre de 2021, es va registrar un increment de les places (+5%, 520 places més). Per mesos, és el mes de juny el que va tenir un major nombre de places hoteleres en oferta (11.019) i el que va comptabilitzar un major creixement respecte 2021 (+6,3%).

turisme pernoctacions hotels 115075

On es va registrar un gran creixement respecte 2021 fou en el nombre de turistes i pernoctacions realitzades al Baix Llobregat. Es van comptabilitzar 328.496 arribades als hotels de la comarca (+157% i 200.665 turistes més respecte 2021) i 678.476 pernoctacions (+175% i 431.515 pernoctacions més).

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
159

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix