L’automobilística Seat es planteja un nou ERTO

Imprimeix

Davant les dificultats de subministrament de semiconductors i d’altres components i pot afectar un miler de persones

Les dificultats de subministrament de semiconductors i d'altres components han fet que Seat es plantegi l'aplicació d'un nou ERTO (Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació) a la planta de Martorell, així com retallar alguns torns de producció.

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero (UGT), ha explicat  que l'empresa estudia aquest escenari, que es començarà a concretar en una reunió amb el comitè intercentres que se celebrarà aquesta tarda.

erto seat 2

Fonts de l'empresa no han avançat detalls sobre els plans de la direcció, encara que han reconegut que la situació actual en el mercat de l'automoció està marcada per “la incertesa” i que les cadenes de subministrament estan “tensionades.”

Carnero ha assenyalat que l'empresa es proposa desconvocar els caps de setmana de setembre com a jornades de producció, no habilitar tampoc els caps de setmana d'octubre i reduir un torn de producció -actualment estan actius tres torns- en la línia 2, la que fabrica el Seat/Cupra León i el Cupra Formentor. Segons aquest dirigent sindical, Seat podria suprimir un torn d'aquí a aproximadament dues setmanes i fins a final d'any per alleugerir producció, ja que models com el Formentor estan especialment afectats per la falta de components.

erto seat 3

Carnero estima que la retallada d'aquest torn pot afectar un miler de persones al dia i que, encara que es reforci la línia 3 per l'Audi A1, l'excedent diari de personal podria rondar les 600 persones. Els sindicats esperen que el nou ERTO tingui les mateixes condicions que els anteriors.

La fàbrica d'automòbils de Martorell, la de majors dimensions d'Espanya, ha encadenat diversos ertos des de la irrupció de la Covid-19, primer, i degut també al desproveïment mundial de microxips.

rto seat 4

La fàbrica de Seat ha mantingut aquesta setmana la seva activitat normal i ha estat treballant a l'agost fins i tot amb alguns torns addicionals per recuperar part de la producció perduda en els mesos anteriors.

Redacció / Fotos: Arxiu